fbpx

header

Žan-Mišel Žar najavio novi album

Žan-Mišel-Žar-Oxymore-2022

Slavni francuski muzičar Žan-Mišel Žar najavio je izlazak svog 22. studijskog albuma pod imenom „Oxymore“. Umetnik je na svom Tviter nalogu objavio da je ovo njegov „najambiciozniji projekat do sada“.

 

Žan-Mišel Žar, koji je poznat po scenskim efektima na svojim koncertima, primeniće „tehnologiju 360“ na novom albumu koji će izdati „Sony Music“.

 

Žan-Mišela nazivaju „čarobnjakom za klavijature“. Objasnio je i ideju novog albuma navodeći da je cilj postavljanje određenih standarda na polju muzike i vizuelnog performansa. On je najavio i stvaranje virtuelnog grada za umetnike.

 

– „Oxyville“ će biti virtuelni muzički grad. U budućnosti ću pozvati druge umetnike da budu deo toga. Održavaću kurseve i druge događaje koji će se bazirati na polju umetnosti – rekao je mužičar.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jean-Michel Jarre (@jeanmicheljarre)

 

Novi album i njegov „virtuelni svet“ samo su najnoviji načini na koje je muzičar prihvatio modernu tehnologiju. Želja mu je bila da poboljša uživanje publike u svojoj muzici.

 

Još 2020. godine, njegov avatar je održao nastup virtuelne realnosti, a 2021. godine je dočekao publiku virtuelnim koncertom u Parizu.

 

Dalekih 1970-ih, njegov revolucionarni album „Oxygene“ pomogao je u oblikovanju zvuka moderne instrumentalne muzike. Svojim radom nastavlja da inspiriše muzicare širom sveta i danas.

 

Kompozitor i klavijaturista Žar proslavio se u svetu instrumentalnim albumom „Oxygene“ (1976), izuzetno uticajnim za razvoj elektronske muzike. Ovo izdanje je 1976. godine prodato u 12 miliona primeraka, nakon čega su usledili „Equinoxe“ (1978) i „Magnetic Fields“ (1981).

 

Izlazak albuma „Oxymore“ najavljen je za 21. oktobar ove godine.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište