fbpx

header

Irena Blagojević na koncertu promoviše album „Pero“

Kantautorka Irena Blagojević  20. maja održaće solistički koncert od 20 časova u Velikoj sali Doma omladine, kojim će ujedno promovisati svoj treći album pod nazivom „Pero“.

 

Uz Irenu na sceni će biti i prateći bend sačinjen od vrsnih domaćih muzičara, a kao specijalni gosti pojaviće se i neki od njenih saradnika na aktuelnom albumu.

 

Album „Pero“ donosi devet pesama i predstavlja logičan nastavak Ireninog soul džez stila sa primesom pop muzike. Objavljen je 22. februara 2021. godine u izdanju promoterske kuće Long Play, ali zbog globalne pandemije do danas nije imao koncertnu promociju. Zato će nastup u Domu omladine biti sjajna prilika da publika čuje uživo Irenine nove pesme, koje je već zavolela slušajući ih na radio stanicama i muzičkim platformama.

 

Uz svoje autorske kompozicije, Irena Blagojević na albumu „Pero“ prvi put je obradila i nekoliko starih srpskih pesama. Čuvena „Jutros mi je ruža procvetala“, kompozitora Petra Tanasijevića (1932-2016), odevena je u jedan od Ireninih najlepših džez aranžmana. „Imam jednu želju“ obojili su njena flauta i moćna fank svirka, dok je za „Bolujem ja“, drugi tradicional sa albuma, rešenje bilo – bluz.

 

Od Ireninih autorskih pesama, album „Pero“ donosi jedinu pesmu na engleskom „Lonely Days“, etno fank kombinaciju „Milo moje“ (obe su uz „Jutros mi je ruža procvetala“ bili najavni singlovi i spotovi sa albuma), sledi „Ljubav“ (emocija sadržana u svemu što Blagojević radi), intimni soul „Putniče“, lagana pop pesma „Pamti me“ i naslovna „Pero“. Prilikom snimanja albuma Irena je ponovo iskoristila privilegiju saradnje sa vrhunskim muzičarima, pa su angažovani vrsni instrumentalisti kakvi su, uz gitaristu i producenta albuma Dušana Dudu Bezuhu, Crnke i Point Blank, basista Miroslav Tovirac, kontrabasista Milan Nikolić, bubnjari Goran Ljuboja Trut i Aleksandar Cvetković, klaviristi Bojan Cvetković i Ivan Aleksijević, i gitarista Branislav Gluvakov Tubaćin.

 

 

 

Irena Blagojević je naša istaknuta džez, pop i soul pevačica, čiji zreli vokal, specifičnog i prepoznatljivog stila, privlači pažnju publike već godinama. Diplomirala je flautu na Fakultetu muzičkih umetnosti. Kao kompozitor, aranžer i tekstopisac već se dokazala na svoja dva prethodna autorska albuma „Jutro bez ljubavi“ (2010) i „Blistavi grad“ (2016). U maniru koji se temelji na tradiciji klasičnih džez diva, snažnog i upečatljivog glasa, uz svežinu modernih melodija, sa primesama pop elemenata, Irena je osvojila ne samo ljubitelje džeza, već i širu publika. Do sada je nastupala na mnogim bitnim koncertnim scenama u zemlji (Dom omladine Beograda, Sava Centar, Kolarac…), kao i na nekoliko džez festivala (Bijelo Polje, Cetinje, Valjevo, Sremska Mitrovica, Nišvil…), a publika je redovno može čuti na klupskim nastupima u Beogradu.

 

Irena Blagojević značajan deo vremena posvećuje i pedagoškom radu – već 12 godina vodi svoju školu pevanja, namenjenu mladim i talentovanim muzičarima koji žele da savladaju i usavrše pevanje, kroz individualnu nastavu, koja podrazumeva upoznavanje sa različitim pevačkim stilovima. Kao profesor pevanja radi i u školi Master Blaster.

 

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB i putem tickets.rs sajta, po pretprodajnoj ceni od 1000 RSD.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište