fbpx

header

Indie rock bend Rodeo predstavlja četvrti singl „Eugene”

rodeo-eugene-2022

Domaći indie rock bend „Rodeo“ predstavili su četvrti singl i spot „Eugene”. Gost pesme jeste pevač Patrik Lovrek.

 

Pesma je smeštena usred sinematične priče o dve suprotnosti koje se sukobljavaju. Upotpunjena je bogatom simbolikom spota te nas stavlja na korak do njihovog debi albuma.

 

Novi singl donosi poslednji deo trilogije o maski koja je pokrenula radnju u „Imperatoru” i oslobodila sanjare u „No cigar”. Sukob nevinog i neiskvarenog s ukaljanim i mračnim verodostojno se ocrtava kroz Romanin meki i Patrikov dominantni vokal.

 

rodeo-eugene-2022

Foto: Promo

 

„Eugene” se poigrava elementima amerikane, shoegazea i dream popa kroz prizmu indie rocka. Neočekivano ostavljaju saosećanje za svaku borbu koja se ikad odigrala unutar nas samih.

 

– Eugene, kojeg glumi gostujući pevač Patrik Lovrek, u spotu je predstavljen usred svog destruktivnog pohoda. Tome mu se suprotstavlja Romana Pavliša, RO. Svako stablo veće od uobičajenog njemu postaje pretnja, a pretnju se seče u korenu. Ona se ruši kako ne bi postala prevelika za oštricu njegove sekire. Njegov strah je destruktivan, poguban za zbroj i opasan za njegov pohod – objašnjava „Rodeo“.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RODEO (@ro_deo_)

 

Singl je snimio Dražen Gavrilović u studiju Pod.room, mix je odradio Marin Hraščanec u studiju Intek Music. Master potpisuje Pavle Miholjević, pot je delo Dinka Šimca (Beyond Pines Film). Melanie Krog pomogla je prilikom snimanja i s rasvetom, a scenario su osmislili Dinko Šimac i bend.

 

„Rodeo“ su Romana Pavliša – vokal, Dejan Halusek – bas gitara, gitara, Marko Kuhar – bubanj, perkusije, Luka Osrečak – gitara i Hrvoje Štefanić – trombon.

 

Singl „Eugene” dostupan je putem YouTube kanala benda i na svim streaming servisima. Rodeo je izvođač Dostave Zvuka.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište