fbpx

header

Impala pokreće „100 artists to watch“ sa YouTube-om

impala-muzika-youtube-2022

Međunarodno udruženje nezavisnih diskografa IMPALA zajedno sa YouTube-om pokreće novi program za podsticanje raznolikosti u evropskom nezavisnom muzičkom sektoru.

 

Program obuhvata 100 izvođača iz cele Evrope. Region predstavljaju Bad Daughter, Buč Kesidi, Dubioza Kolektiv, Koala Voice, Koikoi, Marčelo, Mr. Lee & Ivanesky, Stoned Hedge i Urban & 4.

 

Lista „100 artists to watch“ fokusira se na trenutno ključne muzičare na nezavisnoj muzičkoj sceni cele Evrope. Ovaj novi program zamenjuje godišnju IMPALA-inu nagradu za evropski indi album godine. Ta nagrada je imala sjajan niz od 10 godina. Novi popis izvođača biće objavljen svakog proleća.

 

Izvođače koji su se našli na listi predložili su članovi IMPALA-e i šira mreža njihovih saradnika. Popis od 100 evropskih izvođača osmišljen je kako bi se istakli umetnici u različitim fazama njihove karijere. Članovi IMPALE mogu da predlože umetnike na temelju različitih činjenica, kao što su raznolikost i inovativnost, ali i komercijalni uspeh.

 

Foto:Youtube/printscreen

 

Prvi popis uključuje umetnike iz 30 zemalja. Takođe, sadrži više od 30 muzičkih žanrova, od bluz-stonera do hip-hopa, džeza, densa, hiperpopa i alternativnog roka…

 

Rezultat je 100 odličnih evropskih izvođača na koje treba obratiti pažnju ove godine. Na listi se između tih 100  našlo i 10 vrhunskih izvođača iz naše regije, koji su svaki na svoj način obeležili prošlu godinu.

 

Njih su predložili članovi Runde (Regionalnog udruženja nezavisnih diskografa) i šireg foruma glasača za Runda nagradu.

 

Izvršna predsednica IMPALA Helen Smit rekla je da je njihova misija podsticanje raznolikosti cele Evrope.

 

– Sjajan je osećaj pokrenuti ovaj novi program u saradnji sa YouTube-om. Ideja je bila da se pomogne u rasvetljavanju širokog raspona talenata sa kojima nezavisni sektor radi u Evropi – rekla je Helen Smit.

 

Den Čalmers koji govori u ime kompanije YouTube rekao je da je indi sektor ključni partner njihove firme.

 

– Stvarno smo uzbuđeni zbog naše saradnje sa IMPALA-om na programu „100 artists to watch“ u Evropi. YouTube kreatorima i izvođačima daje platformu da dopru do sveta i omogućava im da budu primećeni preko svih granica – rekao je Den Čalmers.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište