fbpx

header

Hernan Cattaneo otvara devetu sezonu Barutane

Hernan-Cattaneo-Barutani-2022

Legenda elektronske scene, Hernan Cattaneo, dolazi u Beograd povodom otvaranja letnje sezone u klubu Barutana. Argentinski DJ vraća se u subotu 14. maja na svoj tradicionalni nastup.

 

Kult ovog muzičara egzistira širom sveta, a njegovi obožavaoci ga zovu El Maestro. Hernan Cattaneo je kumovao andergraund house sceni i postao njena srž. Mnogo je više od izvođača i jedan je od vodećih umetnika koji je argentiski house sa lokala premestio na internacionalnu scenu. Takođe je i jedan od dobitnika priznanja za istaknutu ličnost u kulturi Buenos Ajresa.

 

Više od 30 godina karijere u DJ-ingu, 11 albuma, 30 singlova i 50 remiksa deo su zaostavštine ovog čoveka koji predstavlja Argentinu u svetskoj plesnoj zajednici.

 

Hernan Cattaneo je put do slave započeo rezidenturom u klubu Clubland u Buenos Ajresu. Tu je razvio svoj autentični melodični i dubok progresivni zvuk. Besprekorna muzička selekcija u kombinaciji sa savršenom tehnikom miksanja privukla je pažnju publike koja je rado dolazila na njegove gigove.

 

Velikani kao što su Paul Oakenfold, Sasha i John Digweed podržali su Hernana i usmerili ga na pravi put ka internacionalnoj muzičkoj karijeri. Ubrzo je postao veoma tražen izvođač i hedlajner velikih festivala.

 

Hernan je postao i prvi južnoamerički rezident globalnog brenda Cream. Dobio je rezidenture u njihovim klubovima na Ibici i Liverpulu, kao i u klubovima Pacha u Buenos Airesu i Ibici.

 

Hernan-Cattaneo-Barutana-2022

 

DJ Mag ga je u jednom trenutku pozicionirao na 6. mesto liste najboljih DJ-eva. On se deset godina zaredom nalazio na ovoj listi.

 

Cattaneo već godinama vodi svoju radio emisiju Resident u kojoj voli da pušta „novu” muziku i podržava umetnike koji razvijaju stil poput njegovog. Veoma je ponosan na svoj radio šou, te je izjavio da ga svet radija veoma privlači u momentima kada razmišlja o tome čime će se baviti u penziji.

 

Još jedan Hernanov poduhvat je njegova izdavačka kuća „Sudbeat” kroz koju podržava mnoge umetnike elektronskog žanra. Na ovaj način on je u konstantnom kontaktu sa globalnom zajednicom.

 

Dokumentarac o koncertnim nastupima Hernana Cattanea pod nazivom „Connected” koje je izveo 2018. godine, imao je svoju premijeru prošle godine na Netflixu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by La Feria (@laferiaclub)

 

Tokom te četiri koncertne večeri, Hernan je ispunio svoju veliku želju i životni san. Tada je na pozornici ovog impozantnog, kultnog prostora, nastupio zajedno sa orkestrom, uz 63 muzičara. Oni su zajedno sa njim, uživo, izvodili klasike elektronike. Taj nastup je svetlost cele Hernanove karijere. Nakon toga je i dobio priznanje od grada za zaslužnog granđanina, odnosno nagradu za istaknutu ličnost u kulturi Buenos Ajresa.

 

Ograničen kontingent ulaznica je u prodaji putem Cooltix onlajn platforme i na prodajnim mestima Gigs Tixa i Ticket Visiona. Karte se mogu kupiti po promo ceni od 1.290 dinara za regularne karte i 1.790 dinara za VIP terasu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište