fbpx

header

Gudačka reprezentacija mladih na Kolarcu

Gudačka-reprezentacija-mladih -kolarac-2022

Gudačka reprezentacija mladih će nakon uspešnog predstavljanja u Dubaiju nastupiti 8. maja na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine.

 

Renomirani violinista Stefan Milenković je u saradnji sa nacionalnom platformom „Srbija stvara“ organizovao konkurs za izbor najtalentovanijih mladih virtuoza. Milenković je uspešno oformio grupu  profesionalnih umetnika koji su predstavili Srbiju na Svetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai.

 

Gudačku reprezentaciju mladih izvođača čine studenti od 18 do 26 godina. Neki od njih usavršavaju se u inostranstvu. Svakako, oni nastupaju širom Srbije i samim tim predstavljaju svoju zemlju na inostranim festivalima i takmičenjima.

 

– Kao neko ko dugi niz godina radi sa decom i mladima, izuzetno mi je drago što će našim mladim umetnicima biti pružena ovakva šansa. Mogu da na najvećoj svetskoj manifestaciji predstave svoju zemlju i svoj talenat učešćem u našoj jedinstvenoj gudačkoj muzičkoj reprezentaciji Srbije. Verujem da ćemo zajedno stvoriti nešto zaista originalno i posebno – ističe Milenković.

 

Gudačka reprezentacija je pod vođstvom Stefana Milenkovića. Čine je na Magdalena Matić, violončelo, Anja Milošević, viola, Strahinja Mitrović, kontrabas. Virutozi na violinama su Andrijana Durmišević, Olivera Mitrović, Kata Stojanović, Sofija Glavičić, Miona Topalović i Dunja Stojković.

 

Na programu su, između ostalog, dela Šostakoviča, Čajkovskog, Mendelsona.

 

Ulaznice, po ceni od 600 dinara, su na prodaji na biletarnici Kolarca. Karte je moguće kupiti i onlajn preko sajta Zadužbine.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište