fbpx

header

Gruzijski nacionalni balet „Sukhishvili“ stiže u Beogradu

The National Ballet Of Georgia Sukhishvili

Nacionalni balet Gruzije „Sukhishvili“ nastupiće 14. juna od 18 sati u Domu sindikata u Beogradu.

 

Slavimir Stojanović Futro za Rebelgrade: Ljude navodim da razmišljaju

 

Ova folklorna grupa koja zadivljuje svet svojim jedinstvenim koreografijama, dočarava bogatstvo Gruzije i Кavkaza kroz tradicionalne narodne igre i običaje.

 

Prvu državnu i profesionalnu plesnu grupu u Gruziji, balet Sukhishvili, osnovali su Iliko Sukhishvili i Nino Ramishvili. Oni su tvorci osobenog baleta koji zahteva ozbiljnu fizičku i psihičku obuku igrača.

 

Tradicionalna igra obuhvata koreografiju izuzetne kompleksnosti, kao i umeće sa mačem i nožem. Sastoji se od bezbroj trikova, padova na kolena, sa autentičnim kostimima.

 

„Sukhishvili“ je na pet kontinenata do sada gledalo na desetine miliona gledalaca, a predstaviti su se i u prestižnom dvoranama kao što su Albert hol, Кoloseum, Metropoliten opera, Medison skver garden…

 

Sto plesača, 2.500 unikatnih kostima, orkestar i veličanstvena egzotična koreografija oduševiće publiku smelim plesovima sa elementima akrobacije i borilačkih veština.

 

Muškarci plešu sa neverovatnom preciznošću, a žene se kreću glatkom milošću anđela. Spoj hrabrosti i gracioznosti čini program apsolutno nezaboravnim i drugačijim od ostalih.

 

Zbog toga kritičari priznaju gruzijski nacionalni balet Suhišvilija kao „osmo svetsko čudo” i „jedinstveni fenomen”.

 

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište