fbpx

header

Gruzijski nacionalni balet „Sukhishvili“ stiže u Beogradu

The National Ballet Of Georgia Sukhishvili

Nacionalni balet Gruzije „Sukhishvili“ nastupiće 14. juna od 18 sati u Domu sindikata u Beogradu.

 

Slavimir Stojanović Futro za Rebelgrade: Ljude navodim da razmišljaju

 

Ova folklorna grupa koja zadivljuje svet svojim jedinstvenim koreografijama, dočarava bogatstvo Gruzije i Кavkaza kroz tradicionalne narodne igre i običaje.

 

Prvu državnu i profesionalnu plesnu grupu u Gruziji, balet Sukhishvili, osnovali su Iliko Sukhishvili i Nino Ramishvili. Oni su tvorci osobenog baleta koji zahteva ozbiljnu fizičku i psihičku obuku igrača.

 

Tradicionalna igra obuhvata koreografiju izuzetne kompleksnosti, kao i umeće sa mačem i nožem. Sastoji se od bezbroj trikova, padova na kolena, sa autentičnim kostimima.

 

„Sukhishvili“ je na pet kontinenata do sada gledalo na desetine miliona gledalaca, a predstaviti su se i u prestižnom dvoranama kao što su Albert hol, Кoloseum, Metropoliten opera, Medison skver garden…

 

Sto plesača, 2.500 unikatnih kostima, orkestar i veličanstvena egzotična koreografija oduševiće publiku smelim plesovima sa elementima akrobacije i borilačkih veština.

 

Muškarci plešu sa neverovatnom preciznošću, a žene se kreću glatkom milošću anđela. Spoj hrabrosti i gracioznosti čini program apsolutno nezaboravnim i drugačijim od ostalih.

 

Zbog toga kritičari priznaju gruzijski nacionalni balet Suhišvilija kao „osmo svetsko čudo” i „jedinstveni fenomen”.

 

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište