fbpx

header

Grupa Divanhana obeležava 10 godina rada pesmom „Ćilim“

Bosansko-Hercegovačka grupa „Divanhana“ obeležila je deset godina svog postojanja. Deceniju na sceni su podvukli novom pesmom „Ćilim“ koja i ovog puta ima njihov zajednički autorski pečat.

 

Na sevdah sceni grupa „Divanhana“ pojavila se u decembru 2011. godine kao mladi muzički sastav koji je  oformila studentska grupa Muzičke akademije u Sarajevu.

 

Grupa je za veoma kratko vreme osvojila srca publike kombinujući narodni melos sa modernim muzičkim prizvukom, a u njihovom radu znatno se oseti temelj autorskog znanja, budući da sve svoje pesme komponuju sami.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Divanhana (@divanhana.official)

 

Ideja za pesmu „Ćilim“, čiji je tekst pisao Samir Šojko, nastala je još sredinom devedesetih godina na obalama reke Miljacke. Tada se u srcu Sarajeva rodilo par romantičnih stihova uz prepoznatljivi bosanski humor.

 

Muziku za ovu numeru potpisuje čak devet autora, gde su pored članova Divanhane svoj doprinos dali i članovi popularnog austrijskog benda Russkaja.

 

Grupa je svoju sevdah bajku upotpunila sa desetinama koncerata širom Evrope, na čak tri kontintenta.

 

Do sada imaju tri studijska albuma, koncertno diskografsko izdanje, filmsko izdanje i na desetine međunarodnih saradnji sa eminentnim svetskim umetnicima.

 

U nastavku teksta poslušajte novu pesmi “Divanhane”.

 

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište