fbpx

header

„Genijalna deca koja menjaju svet“ u Beogradskoj filharmoniji

Beogradska filharmonija pripremila je ludu zabavu za decu školskog uzrasta na koncertima od 23 – 25. marta i 4 – 8. aprila u filharmonijskoj Sali, od 10 i 12 časova. Reč je novom programu o vunderkindima koji su stvarali muziku, odnosno koncertu “Genijalna deca koja menjaju svet”.

 

Novi filharmonijski program predstavlja muzičke genijalce, čija su dela pomerila granice i vekovima inspirisala brojne generacije. Mlada publika će pod palicom dirigenta Ivana Markovića, upoznati dela čuvenih kompozitora koji su promenili istoriju muzike kao što su Mocart, Betoven, Mendelson i Sen-Sans.

 

Кroz priču o malom Betovenu i njegovoj muzici, deca će upoznati još jednog muzičkog genijalca i vunderkinda na klaviru.

 

Кroz priču o genijalnim muzičarima tradicionalno vodi filharmoničarka Slavica Perić, a pored čuvenih kompozitora, školarci se susreću i sa muzikom savremenih stvaralaca – odnosno njihovih vršnjaka. Očekuje ih luda zabava i brza muzička vožnja u ostvarenju “Splav lovaca na dinosauruse”, mlade i nesvakidašnje talentovane Mije Mićić. Napisala je ovu kompoziciju sa 11 godina koju je izvela Njujorška filharmonija i još uvek je na repertoaru čuvenog orkestra.

 

Mijina muzika prikazuje vožnju na rolerkosteru, neobične prizore koji se dešavaju usput ali i tipičnu reakciju tokom adrenalinske vožnje, a to je vriska od uzbuđenja i brzine. Tako će filharmoničari pozivati klince da im se pridruže u atraktivnoj vožnji ali i neobuzdanom pravljenju graje na nesvakidašnjem muzičkom rolerkosteru.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište