fbpx

header

Festival „Zadajemo ritam“ u Domu omladine

Zadajemo-ritam-DOB-2022

Prvo izdanje muzičkog festivala „Zadajemo ritam“ održaće se u Domu omladine Beograda. Fank, gruv, rege, soul i latino džez su teme prvog izdanja jednodnevnog muzičkog festivala „Zadajemo ritam“.

 

Učesnici su dobro poznate kvalitetne beogradske klupske atrakcije: Bane Lalić & MVP, Igor Vince & His Drum, Brass And Keys, Bege Fank & BKO, kao i Funkier Project. Ovakvo bogatstvo ritmova odavno nije viđeno za jedno veče na našim scenama, što obećava ozbiljnu zabavu.

 

U subotu, 28. maja od 20 časova počinje prvi festival „Zadajemo ritam“. Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB i putem Tickets sajta, po pretprodajnoj ceni od 800 dinara.

 

Bane Lalić je kompozitor, tekstopisac i frontmen sastava MVP. Osnovali su ga 2006. godine Bane Lalić i Žarko Kovačević. Prvi album pod nazivom „Blef“ objavili su 2009. godine, a na izdanju su gostovali Skaj Vikler iz Bad Copy, Ognjen Kostić Struka i Dalibor Andonov GRU.

 

Krajem 2010. godine, Žarko Kovačević sporazumno napušta MVP i prelazi u S.A.R.S. U izmenjenom sastavu, MVP nastavlja sa radom objavljujući mnogobrojne, izuzetno popularne pesme.

Jedna od njih je i „Celu noć i celi dan“ koja je do danas ostala najuspešniji hit benda. Godine 2012., bend Bane Lalić & MVP osvojio je prestižnu MTV Best Adria Act nagradu, u konkurenciji sa takvim imenima kao što su Elemental, T.B.F., Trash Candy i Who See. Treći album „Na slobodi“ izašao je 2019. godine.

 

Kantautor, pevač i multi-instrumentalista Igor Vince, glavna je zvezda afro-pop zvuka u našim krajevima. Jedini je beli muzičar koji je ikad postao član sastava nigerijske legende Femija Kutija. Ovaj Beograđanin retkog talenta nastupao je i sa mnogim svetskim muzičkim velikanima. Neki od njih su Kezaja Džouns, Fatoumata Diavara, Din Bouman, Čeik Tidian Sek, Čeikh Lo. Prošle godine objavio je singl „Sreća je“, a 2020. godine singl „Vreme je“.

 

Na ovom drugim su gostovali najistaknutiji rege muzičari regiona Hornsman Coyote (Eyesbun/Srbija), Brain Holidays iz Hrvatske. Singl „Vreme je“ je neposredno nakon objavljivanja dobio i titulu rege himne Balkana. Igor Vince & His Drum, Brass, And Keys su mnogočlani bend sa snažnom duvačkom i ubedljivom ritam sekcijom, egzotičnim pratećim vokalima i neizostavnim afro-fanki plesačicama.

 

Bege Fank je u periodu od 1996. do 2004. godine pod imenom DJ_Ape bio jedan od najistaknutijih jungle/d’n’b i party hip-hop DJ-eva u regionu. Godine 2003. je postao prvi domaći DJ koji je zvanično nastupio na Glavnoj bini Exit festivala. Od 2009. godine se pod umetničkim imenom Lou Benny aktivnije vraća svojoj prvoj muzičkoj ljubavi pisanju rima i repovanju. U saradnji sa Milanom Stankovićem SevdahBABYjem objavljuje prve zapažene pesme „Yo!hambin 91“ i „Znooojjj (Бегефанк)“. Uz nekoliko EP izdanja, 2019. godine je objavio svoj jedini LP pod nazivom „Dobar Rep“ razvijajući svoj istoimeni koncept „Dobrog Repa“ kojim je proslavio srpski rap i u svetu.

 

DJ BKO je zbog višegodišnje karijere bboy plesača/brejkera zavoleo i razumeo plesnu muziku. Krajem 2000-ih je ušao u producentske i DJ vode i ubrzo postao jedan od najboljih party DJ-eva na našim prostorima.

 

Zapaženim radovima u saradnji sa Gazda Pajom, Kendijem i Sajsi MC. Pokazao je da i na planu produkcije barata kvalitetima koji su na nivou njegove sjajne veštine upravljanja gramofonima. Od januara 2013. je sa Bege Fankom započeo party DJ/MC saradnju. Tokom narednih godina stvorili su prepoznatljivi koncept najdinamičnijih žurki kojima i dan-danas pomeraju ljude po svim značajnijim beogradskim klubovima, ali i šire, čak do Hamburga.

 

Od ove, 2022. godine, pored žurki najavljuju i nastupe sa novim konceptom „All Inclusive – intimni rep spektakl“. U okviru njih Bege Fank na mikrofonu izvodi odabrane rime iz svoje karijere. BKO aktivno rukovodi celim događanjem sa dva gramofona i miksetom što obećava novo, nezaboravno iskustvo repovanja uživo. DJ BKO i Bege Fank će „All Inclusive“ nastup premijerno izvesti na prvom izdanju festivala „Zadajemo ritam“.

 

Funkier Project je muzička grupa orjentisana na snažan umetnički živi performans. Andrija Hadžić, frontmen Funkier Project, rođen je i odrastao Paraćinu u problematičnom provincijanom tinejdžerskom okruženju. Shvativši da to nisu zadovoljavajuće okolnosti sa devetnaest godina odlazi od kuće i seli se u Novi Sad, gde živi kao ulični muzičar, periodično boraveći i u Beogradu. Nakon toga, na poziv prijatelja iz Holandije odlazi u Hag.

 

Zatim ide u Španiju gde živi u pećini i sarađuje na projektu „Trance n Dance“ sa bivšom devojkom. Tu su spojili organski trens pristup u kome se njihovi vokali susreću sa zvukom diđiridua i kahona. Zatim nastavlja karijeru uličnog svirača u Srbiji, Luksemburgu i Italiji. Danas živi u Beogradu i zarađuje od slikarstva i muzike, nastupajući sa svojim bendom Funkier Project.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište