fbpx

header

„Električni orgazam“ koncertom obeležava 42. rođendan

Električni-orgazam

Beogradska rok grupa „Električni orgazam“ obradovala je publiku najavom za koncert u klubu „Anti Shop Elektropionir“. Koncert će se održati 13. januara, na datum kada su i osnovali bend daleke 1980. godine, najavio je organizator – agencija „Odličan hrčak“.

 

Ekskluzivni klupski koncert u prestonici bend će održati na svoj 42. rođendan. Dodatan povod da odete na koncert jeste što će te večeri biti proslavljena i Srpska nova godina.

 

Rok sastav „Električni orgazam“ odlučio se za novi beogradski nastup kako svi oni koji su ostali bez ulaznice za koncert u Kombank Dvorani 9. decembra ne bi bili uskraćeni za nastup.

 

Trijumfalni koncert je bio zakasnela proslava jubileja – 40. rođendan benda, koji je bio planiran još u martu 2020. godine. Koncert najdugovečnijeg novotalasnog benda nekoliko puta je odlagan zbog pandemije korona virusa. Tek krajem 2021. godine, koncert je mogao da se održi u punom kapacitetu Velike sale.

 

 

Koncert „Električnog orgazma“ počinje u 21 sat. Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1.500 dinara dostupne su u Anti Shop Elektropioniru počev od 3. januara.

 

O bendu Električni orgazam

 

Nakon tog koncerta, „Električni orgazam“ je gostovao 11. decembra u Hrvatskoj, u „Tvornici kulture“ u Zagrebu, a tokom pandemije su svirali po regionu.

 

Čuveni rokeri osnovali su bend 13. januara 1980. u kafani „Mornar“ preko puta Doma omladine Beograda, nakon što su prisustvovali koncertu makedonske džez rok grupe „Leb i sol“. Grupu osnivaju Srđan Gojković Gile, Ljubomir Jovanović Jovec (dotadašnji bubnjar i gitarista grupe Hipnotisano pile) i orguljaš Ljubomir Đukić.

 

Početkom 1981. godine sa beogradskim grupama Idoli i Šarlo akrobata snimili su zajednički album Paket aranžman. Na tom albumu su bili zastupljene pesme „Krokodili dolaze“, „Zlatni papagaj“ i „Vi“. Paket aranžman se smatra jednim od najboljih i najznačajnijih albuma tadašnje jugoslovenske rok scene čime je započeo novi talas.

 

„Električni orgazam“ je u više od 30 godina karijere izdao 12 studijskih, 7 živih i 3 kompilacijska albuma.

 

U klubu se sprovode epidemiološke mere propisane za ugostiteljske objekte na teritoriji grada. To podrazumeva i kovid propusnice, odnosno potvrdu o vakcinaciji, preležanom korona virusu ili negativni test ne stariji od 48 sati.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište