fbpx

header

EKV unplugged koncertni program u petak u Dorćol platzu

EKC unplagged project

U petak, 8. aprila u Dorćol Platzu u Beogradu organizuje veliki unplugged program, udruženje ljubitelja i poštovalaca grupe Ekatarina Velika „Deca iz vode“.

 

U cilju reafirmacije stvaralaštva grupe EKV i njihovih članova Milana, Bojana i Magi, ovaj koncertni program će uključiti nekoliko gostiju.

 

Specijalni gost na koncertu biće gitarista i vokal grupe „Limunovo drvo“ Mikica Stefanović, Milanov drug iz detinjstva. Njih dvojica zajedno su osnovali bend koji je delovao krajem 70ih godina, imao nekoliko uspešnih koncerata i dvadesetak pesama koje nisu objavljene na albumu.

 

On će na akustičnoj gitari izvesti pesme Limunovog Drveta, Šarla Akrobate Katarine II i EKV-a. Podršku će mu praviti Dejan Hasečić (Čovek Vuk ex Block Out, Speed Limit) na električnoj gitari sa synth efektima, kao i članovi našeg matičnog benda „Deca iz vode“, klavijaturistkinja Luna Škopelja i basista Lazar Ostojić poznat i po tome što je izmislio akustičnu gitaru+bas sa 7 žica koju je nazvao Albatros.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @decakizvode_

Kao gosti će se pojaviti mlade nade naše scene Aleksa Vučković (Lift), Dunja Savić (muzikolog FMU), Vojin Jovanović (The Good Fellas), ali i Stefan Aćimović i Marko Arizanović iz grupe Dram, osvajači nagrade Milan Mladenović za 2020 godinu na konkursu koji je organizovala Zadužbina Milana Mladenovića.

 

Pre koncerta, Mikica Stefanović će kroz razgovor sa prisutnima približiti period kraja 70ih i početka 80ih godina kada je aktivno svirao sa Milanom, a pričaće se o Bojanu i Magi kao i perodu nastanka novog talasa u Beogradu.

 

Ulaznice se mogu kupiti samo na veče koncerta ispred ulaza u Dorćol Platz, ili rezervisati putem zvaničnog Facebook eventa: www.facebook.com/events/508141624044766/.

 

Dorćol Platz nalazi se u Dobračinoj 59a u Bogradu, a koncert počinje u 20 sati. U nastavku teksta pogledajte unplugged izvođenje pesme „Ti si sav moj bol“ Milana i Magi.

 

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište