fbpx

header

Džoni Štulić objavio novi album

dzoni-stulic

On je jedan od simbola nekadašnje Jugoslavije, ali se godinama ne odaziva medijima, ne kontaktira sa ljudima sa prostora SFRJ, čini se da je ljut na sve i da živi u tuđini, u Holandiji gde vozi taksi. Legendarni Džoni Štulić je misterija, ali i velikan YU roka, a sada je opet sve iznenadio… Poslednjeg dana 2021. godine objavio je na svoj Jutjub kanal novi album „Splet” sa 28 pesama.

 

Naime, Štulić je na „Spletu” ponovo snimio u novim aranžmanima uglavnom stare pesme svog uticajnog benda iz osamdesetih „Azra”, kao i sa samostalnih albuma koje je objavio pod svojim imenom.

 

Čini se da je ove numere Džoni Štulić snimio u kućnim uslovima u jednostavnim aranžmanima sa akustičnim i električnim gitarama i perkusijama. Na svom Jutjub kanalu PETROVICPETAR kao jedino objašnjenje napisao je da je „Splet” „klasična dupla ploča sa četiri strane”.

 

Među emitovanim numerama su „Poziv na ples”, „I to se događa ponekad”, „Obrati pažnju na posljednju stvar”, „Nemoj po glavi druže plavi”, „Gluperde lutaju daleko”, „Doviđenja na vlaškom drumu”, „Sunčana strana ulice”, „Melankolija” i „Fantazija”. Što se tiče pesama sa repertoara kultne “Azre” obradio je one sa albuma „Sunčana strana ulice” (1981) i sa singlova „Azra” (1980), „It Ain’t Like In The Movies” (1985) i „Između krajnosti” (1987). Tu su i numere sa Štulićević samostalnih albuma iz devedesetih godina – „Sevdah za Paulu Horvat”, „Balkanska rapsodija”, „Balegari ne vjeruju sreći” i „Anali”.

 

Ono što je poklonike lika i dela Džonija Štulića posebno obradovalo jesu novi instrumentali na albumu „Splet” – „Globus”, „Zaprška” i „Pouka”.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište