fbpx

header

Praznični pokloni Beogradske filharmonije

Praznični-pokloni

Beogradska filharmonija pripremila je publici dva poklona za prve dane 2022. godine. Praznični pokloni su filharmonijski novogodišnji izazov i onlajn premijera „Fantastične filharmonije“.

 

Filharmonijski novogodišnji izazov je zabava koju je ova institucija uvela prošle godine. Tada je publiku pozvala da u kućnoj atmosferi „diriguje“ svojim orkestrom.

 

Izazov je pripremljen u saradnji sa perkusionistom Aleksandrom Radulovićem. On je od kućnih predmeta napravio muzičke instrumente i sa svojom porodicom odsvirao kompoziciju „Šećerna vila“ Petra Iljiča Čajkovskog.

 

Publika je Radulovićevim snimkom pozvana da od kućnih predmeta napravi instrumente. Potrebno je da se instrumensti iskoriste za sviranje bilo kojih melodija, a snimci da se pošalju ovoj instituciji do 10. januara.

 

Najkreativnije i najzanimljivije radove očekuju vredne nagrade i iznenađenja, najavljuju organizatori.

 

Praznični pokloni za najmlađe ljubitelje muzike, Filharmonija je 8. januara na svom jutjub kanalu spremila onlajn premijeru „Fantastične filharmonije“. Njihov orkestar je „Fantastičnu filharmoniju“ izveo prošle jeseni na koncertima za decu.

 

Uz pomoć reditelja Nikole Zavišića, Filharmonija je priredila digitalnu verziju ovog programa. Želja potiče kako bi što više mališana uživalo u muzičkoj literaturi inspirisanoj bajkama.

 

Publiku kroz muzičke bajke vode osmogodišnja glumica Anđelija Stajkić i filharmoničarka Slavica Perić. Repertoar čine poznate kompozicije, poput „Krcka Oraščića“, „Čarobne frule“, “Bumbarovog leta“, i mnogih drugih.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište