fbpx

header

Donatorski koncert harfistkinje Zoje Đorđević

Donatorski-koncert-zoje-đorđević-2022

Donatorski koncert „The Strings of Desire“ vanserijske mlade harfistkinje Zoje Đorđević biće održan u Sali Beogradske filharmonije.

 

Na koncertu u sali Beogradske filharmonije povešće vas na put kroz različite epohe. Prikazaće i neočekivan spektar mogućnosti instrumenta koji svira i nijanse svog muzičkog karaktera. Pored kompozicija i aranžmana za solo harfu, očekuju nas i dva dueta. Zoji će se pridružiti vođa violončelista Beogradske filharmonije Aleksandar Latković i alumnista Berkli koledža Andrija Gavrilović (flighorna).

 

Zoja ove godine započinje studije na Norveškoj muzičkoj akademiji u Oslu, u klasi čuvene profesorke Izabel Peran. Tokom proteklih 10 godina nagrađivana je na mnogim takmičenjima u Srbiji i inostranstvu kao solista i kao član kamernog ansambla. Predana, vredna i posvećena, Zoja je nosilac Vukove diplome u dve srednje škole. U muzičkoj školi „Stanković“ je proglašena za đaka generacije. Pored redovnog muzičkog školovanja Zoja nije propustila nijednu priliku za dodatno profesionalno usavršavanje sa profesionalcima iz Srbije i inostranstva.

 

– Zoja je učenica sa kojom je divno raditi. Njen talenat i sposobnosti će je učiniti odličnim muzičarem! – rekla je Izabel Peran.

 

Zoja voli da nastupa. Na sceni oseća inspirisano i slobodno. Prvi solistički koncert održala je sa 14 godina u velikoj sali Doma omladine Beograda. Samostalno, sa kamernim sastavima ili bendom nastupala je u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, konaku Kneginje Ljubice, Domu omladine Beograda, galeriji KCB, na Mikser festivalu, u Super dotu, na Međunarodnom festivalu harfe u Beogradu. Pripala joj je i čast da otvori koncert dueta Catrin Finch & Sekou Keita 2019. godine u Beogradu. Prošle godine Zoja je nastupila na zvaničnoj proslavi rođendana kraljice Elizabete II.

 

– Zoja je veoma iskusna mlada harfistkinja sa sjajnom tehnikom i divnom muzikalnošću. Ona pokazuje veliku zrelost i muzičko razumevanje. Bila sam impresionirana standardom njenog nastupa i prepoznala sam u njoj značajan talenat! – Katrin Finč, profesionalna harfistkinja.

 

Koncert Zoje Đorđević će biti održan u sredu 15. juna u sali Beogradske filharmonije sa početkom u 20 časova.

 

Ulaznice za koncert dostupne su preko prodajne mreže Tickets.rs u kategorijama: Standard: 2,500, Silver: 6,000 (50 ulaznica), Gold: 12,000 (30 ulaznica), Mecena: 25,000 (10 ulaznica). Sav prihod ostvaren prodajom ulaznica namenjen je za pokrivanje troškova Zojinih studija u Norveškoj.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište