fbpx

header

Dijagnoza predstavlja debi album „Sinestezija“

Sinestezija-album-bend-dijagnoza-2022

Crnogorski projekat Dijagnoza predstavlja svoj prvi album pod nazivom „Sinestezija“.

 

Dijagnozu čine Ilija Milić i Andrej Čurakov, a sve rade sami koristeci mogućnosti koji imaju. Andrej piše muziku u programu „Ableton Live”, instrumente i glas snima u domaćem studiju u Bečićima. Mix i mastering albuma je radio baranin Andrija Krivokapić, dok je Ilija zadužen za tekstove.

 

– Pesme sa albuma često sadrže zvukove koji nisu muzički, kao što su zvuk jarbola koji se ljulja, režanje pasa ili noćni zrikavci. Ovim sam pokušao da „navučem” određenu atmosferu, da prenesem ono što sam podsvesno osećao pri stvaranju pesama. Slao sam Iliji demo numere, a on je ulazio u njih na svoj način i odrazio svoja osećanja u tekstovima – kaže Andrej.

 

Sinestezija-album-bend-dijagnoza-2022

Foto: Promo

 

Naziv Dijagnoza nastao je zahvaljujući prvoj pesmi koju su Ilija i Andrej napisali sedeći na stepeništu zgrade Akacija u Bečićima „Pijem lozu, pušim celulozu, znam tačno svoju dijagnozu“.

 

– Naša ideja je da pokažemo da ne morate imati skupu opremu i skupe specijaliste za produkciju da biste pravili i izdavali svoju muziku. Možete početi kao mi, koristeći samo svoje mogućnosti. Ako je vaša muzika dobra, ako se ona ljudima sviđa, oni će slušati i pokazati svom društvu. Tada će vaša popularnost rasti, a zajedno sa tim i vaše mogućnosti – poručuju iz Dijagnoze.

 

Albumom „Sinestezija“ želeli su da naprave modernu plesnu muziku. Govore da je teško definisati žanr njihove muzike. Album sadrži numere sa direktnim kikom i numere u stilu UK Garage i 2step. Na albumu se nalazi i remix koji je napravio baseline producer Baadwrk iz Rusije. Omot albuma snimljen je uz pomoć telefona.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište