fbpx

header

Deset godina benda Ničim Izazvan: Tu su nove pesme i koncert

ničim-izazvan-bend-album-2022

Predvodnici moderne balkanske pop-rok scene, bend „Ničim izazvan“, prvu deceniju rada obeležava objavljivanjem prvog EP-ja „Pokorimo noć“. Na ovom izdanju će se naći četiri nove pesme.

 

Talentovani muzičari iz Vrbasa i Beograda odlučili su da svake srede, tokom narednih mesec dana, objave po jednu novu pesmu.

 

Fanovima su na svom YouTube kanalu 18. maja predstavili romantičnu pesmu „Mesto za prve poljupce“.

 

– Prvi singl „Mesto za prve poljupce“, iako „noćna“ pesma, nikako nije mračna. Naprotiv! Pesma i spot su među najpozitivnijim stvarima koje su izašle iz naše kuhinje. U naredne četiri nedelje slavimo naš deseti rođendan izdavanjem nove pesme i spota na svakih sedam dana. Ovo je mesec u kojem sa novim EP-jem slavimo 10 godina postojanja – kaže Bojan Gluvajić.

 

Gluvajić kaže da je nakon tri izdata albuma ovo prvi EP benda Ničim Izazvan.

 

– Nismo imali nameru da to bude EP, ali su se jednostavno četiri pesme stilski i idejno poklopile. Odlučili smo da te crtice, neka naša sećanja, priče koje su do nas došle a koje su se pretočile u pesme, sakupimo u jednu celinu. Sve priče se dešavaju noću i otud naziv „Pokorimo noć“. Može se reći da je ovo i naš iskorak ka nekom još modernijem zvuku, ali ipak ostaje preoznatljivost benda Ničim izazvan – ispričao je Gluvajić.

 

Kao i većina prethodnih, nove pesme su snimane u mostarskom muzičkom centru „Pavarotti“ pod budnim okom producenta Đanija Pervana (Letu štuke, Darko Rundek).

 

U sredu, 25. maj u 20 časova će na YouTube kanalu benda biti predstavljena nova pesma sa EP-a „Jer te više ne volim“.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ničim Izazvan (@bend_nicimizazvan)

 

Bend će narednih meseci i tokom leta imati brojne nastupe širom zemlje i regiona. Na njima će predstaviti najbolje što su uradili za prvih deset godina.

 

Proslava jubileja će kulminirati velikim beogradskim koncertom koji će biti održan 15. oktobra u MTS Dvorani.

 

Do tada ljubitelji njihove muzike mogu da uživaju u pesmama i spotovima na njihovom YouTube kanalu, kao i na svim muzičkim digitalnim platformama.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište