fbpx

header

„Čuda Vinčanske kulture“: Satori premijerno na Expo 2020 u Dubaiju

Satori-Čuda-Vinčanske-kulture

Muzičar Satori, poreklom iz Srbije, nastupaće na izložbi „Expo 2020 Dubai“ 14. januara i napraviti spektakl pod nazivom „Čuda Vinčanske kulture“.

 

Muzički festival “Exit” zajedno sa Nacionalnom platformom „Srbija stvara“ na manifestacijiu dovodi jednog od istaknutih muzičara iz Amsterdama.

 

Satorijevo pravo ime je Ðorđe Petrović, po ocu koji ima srpsko poreklo, dok mu je majka iz Južne Afrike. Muzičar je rođen i živi u Holandiji.

 

Njegov jedinstveni projekat – spektakl „Čuda Vinčanske kulture“ imaće premijeru upravo na “Expo 2020 Dubai”.

 

– Izuzetno mi je drago što mi je ponuđeno da nastupim na Svetskoj izložbi u Dubaiju i na artistički način “predstavljam“ Srbiju, zemlju mojih korena. Iako uskoro objavljujem novi album, u Dubai dolazim sa jednim potpuno drugačijim projektom – izjavio je Satori.

 

On će predstaviti muziku inspirisanu Vinčanskom kulturom i zvukovima Srbije i Balkana. Njegova muzika je jedinstvena, a ona predstavlja upravo ono što njegovo ime kaže – prosvetljenje i energiju.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EXIT Festival (@exitfestival)

 

– Nastup na Expo-u, najprestižnijoj smotri svetskih dostignuća, za mene je velika čast. Na fantastičan način započinjem 2022. godinu – istakao je Satori.

 

Ovog leta, neobičan umetnik je oduševio publiku na prepunoj Glavnoj bini 20. izdanja festivala Exit, prvog velikog muzičkog događaja na svetu koji je održan nakon početka pandemije.

 

Sada njegov nastup stiže na Expo 2020, što će biti prva stanica velike globalne turneje. Na toj turneji će publici preneti i umetnički doživljaj i imaginaciju poruka o Vinčanskoj kulturi.

 

Satori inspiraciju crpi iz tradicionalne i duhovne muzike čitavog sveta, koju kombinuje sa elektronskom muzikom. Muzika Satorija ipak nije definisana nijednim žanrom. On je umetnik koji stoji iza više instrumenata, od klavira, kore i kalimbe, sve do gitare. Kombinuje beskrajne mešavine zavodljivog transa i zemaljskih tonova koji pomeraju granice percepcije ljudskog uma.

Satori će, u sklopu Expo Late Night festivala svetske izložbe, nastupiti u 21.15 časova po lokalnom vremenu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište