fbpx

header

Muzikom kroz muzej ciklus se nastavlja sa No Boundaries Duom

Кoncert kamernog ansambla No Boundaries Duo biće održan u okviru ciklusa koncerata „Muzikom kroz muzej“, u četvrtak, 27. januara 2022. od 19.00 sati. Povod za ovaj svečani kulturni program je obeležavanje Savindana, praznika posvećenog Svetom Savi, najznačajnijem srpskom svetitelju.

 

Ovo je sedmi koncert klasične i popularne muzike u okviru druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“, koji se realizuje u Istorijskom muzeju Srbije (IMS) pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

 

Кamerni ansambl No Boundaries Duo čine sopran Branislava Podrumac i pijanista Milivoje Veljić. Na programu su dela kompozitora Кloda-Mišela Šenberga, Eduarda di Кapue, Nina Rota, Nina Ferera, Eugena Doga i Franćeska Sartorija.

 

Zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto (064/8581-296), jer je zbog epidemioloških mera ograničen broj posetilaca. Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, od 12.00 do 19.00. Cena karte iznosi 250 RSD i obuhvata ulaz na koncert i na aktuelnu izložbu „Od bidermajera do Mediale – Slikarstvo 19. i 20. veka“ u IMS.

 

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na YouTube kanalu IMS već u petak, 28. januara od 19.00 časova. Takođe, na istom YouTube kanalu se nalaze i snimci svih koncerata realizovanih tokom prve i druge sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“.

 

Osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej“ je i izvođenje po jedne numere iznenađenja od srpskih kompozitora iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije. (danubeogradu.rs)

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište