fbpx

header

Cebef deo EU projekta za promociju klasične muzike „Sinergija“

Cebef

Na polju muzike u Srbiji dogodila se nesvakidašnja umetnička saradnja saradnja, od izuzetnog značaja za našu kulturnu scenu, a u javnosti je prošla neopaženo.

 

Centar beogradskih festivala – Cebef postao je deo regionalnog projekta za unapređenje klasične muzike – „Sinergija“ (Synergy), podržanog od strane EU, čime je Cebef ušao u blisku saradnju sa najeminentnijim festivalima u regionu poput Dubrovačkih letnjih igara, Kotor Art Don Brankovih dana muzike, Ljubljanskog festivala…

 

Na ovaj način započeta je sinergija izvođača, kompozitora i menadžera širom regiona, a od ovog meseca do 2023. godine projekat će okupiti dvanaest kompozitora, više od mladih muzičara,producenata i menadžera.

 

 

Biće organizovaće šest seminara za profesionalce u kulturi, dvanaest „muzičkih kampova“ za kompozitore u kojima će nastati toliko dela inspirisanih kulturnim nasleđem regiona i Evrope.

 

Podržan od strane programa „Kreativna Evropa“ Evropske komisije, projekat “Sinergija”, koji ima za cilj da unapredi kapaciteta klasične muzičke industrije na Zapadnom Balkanu, nastao je iz želje da se saradnja na međunarodnom nivou učvrsti i da se predstavi lokalno nasleđe.

 

Jedna od glavnih misija Cebefa su obuka i povezivanje kulturnih radnika, pre svega onih koji se bave festivalima i umetničkom muzikom, a potom i podsticanje komponovanja novih dela klasične muzike inspirisane domaćim nasleđem.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište