fbpx

header

Bogat muzički program: Svi koncerti tokom februara

Eva-Braun-koncerti-dom-omladine-2022

Od klasične, preko džeza, do rok muzike, publika ima širok program za koji može da se odluči. U nastavku vam donosimo koji koncerti se mogu posetiti tokom februara.

 

Violinista Nemanja Radulović, džez veče „Miracles“, pop sastav Eva Braun, rok bend Kerber, džez diva Beti Ðorđević, etno džez pijanista Vasil Hadžimanov, soul etno pop pevač Marko Louis, neki su od imena čiji se nastupi očekuju u prestonici i širom Srbije.

 

Nemanja Radulović, virtuoz na violini i svetski priznati umetnik održao je koncert 4. februara u velikoj sali Kolarčeve zadužbine. Tog dana, Kolarac je proslavio 90. rođendan.

 

Nemanja-Radulović-Danijel-Rajskin-koncerti-2022

Foto: Promo

 

Radulović je nastupio sa Beogradskom filharmonijom pod upravom dirigenta Danijela Rajskina. Izveo je i jedno od najčuvenijih dela svih vremena „Koncerta za violinu i orkestar“ Petra Iljiča Čajkovskog.

 

Etno džez pijanista Vasil Hadžimanov i etno džez saksofonista iz Rusije Oleg Kirejev nastupaju na sceni kluba Novi BitefArtCafe. Koncert 10. februara sa početkom u 22 sata će im biti prvi nastup zajedno.

 

Dva umetnika će izvesti džez kompozicije u neobičnim i jedinstvenim aranžmanima, prožete ruskim i srpskim tradicionalnim melosom.

 

Soul etno pop pevač, producent, aranžer Marko Louis imaće i dva već rasprodata koncerta 11. i 12. februara u Kragujevcu. Za lokaciju je ovog puta izabrao intimniji prostor Triptih Caffe & Bar.

 

Koncerti koje možete posetiti u Kombank Dvorani – grupu Kerber i džez divu Beti Đorđević.

 

Hard rok grupa Kerber imaće akustični koncert „Unplugged“ 11. februara. To će im biti prvi nastup u karijeri na tom mestu, kao intimno veče sa gostima Gudačkim kvartetom.

 

Džez diva Beti Ðorđević će se 19. februara pojaviti pred beogradskom publikom. Koncert nosi slogan „Neka srce kuca jače“’, što je jedan od njenih najvećih hitova iz 1975. godine.

 

Pop bend iz Bečeja Eva Braun sviraće na Dan zaljubljenih, 14. februara u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograda. Trenutna postava benda je Goran Vasović, Goran Obradović, Ljubomir Rajić, Zvonko Stojkov i Albert Shegerly.

 

U ovoj sali su svirali poslednji put u Beogradu na jednom velikom humanitarnom koncertu u oktobru 2017. godine.

 

Dve džez umetnice mlađe generacije Lana Janjanin i Dina Rizvić imaće koncert 13. februara. Koncert „Miracles“ izvešće zajedno sa Big Bend-om RTS-a u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

 

Koncerti-Miracles

Koncert Miracles

 

Mladi pijanista Ivan Bašić i jedan od najpriznatijih svetskih dirigenata Srboljub Srba Dinić, nastupiće 19. februara na koncertu uz Simfonijski orkestar RTS. Te večeri se u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine obeležava veče muzike Ludviga van Betovena i Johanesa Bramsa.

 

Pijanista Bašić (25) će se predstaviti kao solista u čuvenom „Trećem koncertu za klavir i orkestar“ od Betovena. Pored ovog remek dela, iz opusa Betovena biće izvedena i uvertira „Koriolan“. Pisana je za scensku postavku istoimene tragedije austrijskog dramskog pisca Hajnriha Jozefa fon Kolina. Takođe, Vilijam Šekspir je napisao i istoimanu dramu.

 

Koncert će biti zaokružen poslednjom „Simfonijom br. 4“ od Bramsa, koju mnogi muzikolozi nazivaju najvećim simfonijskim ostvarenjem posle antologijskih Betovenovih simfonija.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište