fbpx

header

Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest

bjesovi-koncert-klub-fest-2022

Legendarna grupa Bjesovi iz Gornjeg Milanovca nastupiće u bašti kluba Fest.

 

Bjesovi su rok grupa iz Gornjeg Milanovca. Osnovani su krajem osamdesetih pod nazivom Bader Majnhof da bi zbog pritiska tadašnje gradske vlasti promenili ime. Nazvani su Sent Galen, pa Čajna Blu i konačno Bjesovi (prema ijekavskom prevodu romana „Zli dusi“).

 

Grupa je od samog početka privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima. Imali su i veliku muzičku podlogu u okvirima grandž muzičkog pravca čiji su prirodni deo, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski Bjesovi. Postava se uglavnom menjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao Zorana Marinkovića i Gorana Marića.

 

Trenutnu postavu čine: Zoran Marinković – vokal, Slobodan Vuković – gitara, Ivan Kovačević – gitara, Marko Marković – bas, Miroslav Marjanović – bubnjevi i Ramon Hamel – bubnjevi.

 

Bjesovi su do danas izdali 6 albuma. Najveći uspeh grupe bio je drugi po redu (bezimeni) album. Ove godine grupa obeležava 25 godina od tog izdanja.

 

Bjesovi zrače ne samo u okviru rokenrola nego i na razne druge strane i to veoma jako. To je razlog da i dan danas imaju brojnu publiku sastavljenu od ljudi između sebe vrlo različitih. Njih povezuje najveće pitanje koje sebi bilo ko od nas može postaviti – pitanje svrhe čovečijeg postojanja.

 

Nedavno su za izdavačku kuću Metropolis objavili i svoj prvi vinil „Sve što vidim i sve što znam“.

 

– Druženje Bjesova i zemunske publike prelazi u tradiciju i to tradiciju koja se ne propušta. Očekuje se pun klub i fantastičan koncert u Festu – nemojte to propustiti – kažu iz Festa.

 

Koncert benda Bjesovi se održava u subotu, 3. septembra.

 

Ulaznice su u pretprodaji u klubu Fest od 25. juna po ceni od 1.200 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice biće 1.400 dinara.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište