fbpx

header

Beogradska filharmonija i Julijan Štekel – superstar na violončelu

Julian Štekel

U petak, 18. marta, u Kolarcu Beogradska filharmonija nastupiće sa jedinim od vodećih violončelista našeg vremena Julijanom Štekelom, uz dirigentsku palicu mladog Hoseina Piškara.

 

Posetioci će od 20 časova imati prilike da čuju repertoar koji čine Sibelijusova dela „Noćna vožnja i svitanje“ i Treća simfonija, kao i Blohov „Šelomo“ za violončelo i orkestar.

 

 

Julijan Štekel danas je veoma zvučno ime u svetskim krugovima klasične muzike. Dobija pozitivne kritike širom sveta za svoje maestralne, autentične interpretacije, redovno nastupajući sa vodećim svetskim orkestrima.

 

Studirao je kod Ulriha Vosa, Gustava Rivinijusa, Borisa Pergamenčikova, Hajnriha Šifa i Antje Vajthas. Sada i on predaje na Visokoj školi za muziku i pozorište u Minhenu, a živi u Berlinu. Svira na violončelu Urs W. Mächler (2005).

 

 

Do sada je dobio mnoge prestižne nagrade, kao solista je strastveni kamerni muzičar. Zajedno sa svojim dugogodišnjim partnerom Paulom Rivinijusom, Julijan Štekel je objavio veliki broj snimaka koji su naišli na veliku pohvalu kritike.

 

Beogradska filharmonija pored velikih imana klasične muzike, daje šansu i nekim novim licima, koja su, takođe, zaokupila svetku pažnju, a tako je bilo i ovoga puta. Mladog Hoseina Piškara životni put vodio je od rodnog Teherana, preko nemačke muzičke scene širom sveta.

 

Kako dela, nesumnjivo najvećeg finskog autora, Sibelijusova zvuče u saradnji slavnog violončelinske i nove nade klasične muzike, saznajte 18. marta u Kolarcu.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište