fbpx

header

Bendover predstavio debi album

bendover-bend-album-2022

Grupa Bendover predstavila je u pabu Black George svoj debi album „Zidovi prošlosti“. Beogradski bend, uz prijatno druženje i živu svirku, predstavio je svoj dugoočekivani debi album.

 

Prisutnima su se najpre obratili direktor diskografske kuće Multimedia Music Rodoljub Stojanović i frontmen benda Miloš Došić Buca.

 

Rodoljub Stojanović izrazio je zadovoljstvo što se i jedan ovakav bend našao među autorima Multimedia Music. Istakao je da je za njegovu kuću ovo izdanje veoma značajno jer donosi 11 fantastičnih pesama.

 

– Ovaj album smo dogovarali na potpuno drugačiji način nego inače – online! Kao što znate, momci su se godinama trudili, pobeđivali na raznim festivalima, dobijali nagrade publike… Ali nikako da im se desi ovakvo jedno izdanje. Nadam se da ćete uživati u njihovoj svirci, ja sam uživao dok sam preslušavao ovaj materijal. Momci, želim vam puno uspeha i puno dobrih pesama i svirki! – rekao je Stojanović i zahvalio se prisutnima koji su došli da ih podrže.

 

Pevač benda Miloš Došić Buca rekao je da će se bend truditi da održi kontinuitet, pravi nove pesme, nove albume i snima nove spotove.

 

– Pored svih dešavanja koja su nas strefila, korona i sve ostalo, mi smo se trudili kao u tamnici i uspeli smo nekako da napravimo ovaj album. Ja se najviše zahvaljujem bendu Bendover, koji je oživeo sve ove ideje i izveo na neki put… pa, videćemo da li će taj put biti pravi. U svakom slučaju, mi sviramo sve iz srca, tako da, kome se svidi – svidi! – rekao je pevač benda.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bendover bend (@bendoveravanje)

 

Bend je zatim i uživo predstavio svih 11 pesama sa ovog izdanja. Energičnom svirkom pokazao gde njihova muzika zaista dolazi do izražaja, a to je na bini.

 

Bendover su došle da podrže i brojne kolege iz sveta muzike, između ostalih i Žika Jelić (YU grupa), Zoran Zdravković (Kraljevski apartman), Milan Kordulup, Bane Jelić, Branko Stiković Stika, Nemanja Savić i drugi.

 

BendOver je autorski bend iz Beograda koji neguje čist i čvrst zvuk rok’n’rola. Trenutnu postavu benda čine Miloš Došić – Buca (vokal, usna harmonika), Vladan Vučić – Vule (gitara, prateći vokal), Goran Pantić – Panta (gitara, prateći vokal), Ivan Đačić – Đakon Strasni (bas gitara, prateći vokal) i Mario Milićević – Maki (bubnjevi).

 

O albumu „Zidovi prošlosti“ rekli su da je nastao tako što se kroz želju za sviranjem iskrenog, srčanog i beskompromisnog rokenrola javila i želja za pisanjem i komponovanjem.

 

bendover-bend-album-2022

Foto: Instagram

 

– Životna iskustva preneli smo na papir, melodije iz glava preneli na pojačala. Eto odatle ovih 11 pesama. Koncept albuma i suština je unutrašnja borba sa samim sobom koja se vrlo često vidi i spolja. To divlje, skriveno „ja“ koje se bori da izađe iz nas a mi ga potiskujemo i prilagođavamo se normama sveta oko nas.

 

Sam naziv albuma „Zidovi prošlosti“, odabran je zbog samog žanra muzike na albumu.

 

– Žanra koji se nekad mnogo više svirao i bio vodeći u svetu velike bine i šarenih svetala. I dalje je čvrst kao stara zidina, i dalje je lep. Ovaj album je i naš omaž bendovima koje smo voleli i uz koje smo rasli. Tako smo i radili album, uživo je sviran bez veštačkih instrumenata i glasova.

 

Album je najavljen video spotom za pesmu za pesmu „Boriću se“ koji možete pogledati ispod.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište