fbpx

header

Bend Xena objavio novi singl „Pasivna agresija“

Bend-Xena-pasivna-agresija-2022

Alternativni rok bend Xena objavio je novi video-singl pod nazivom „Pasivna agresija“.

 

Spot je rađen u saradnji sa Kulturnim centrom Rex u okviru projekta Bez Buke – Muzička soba.

 

Režiju, kameru i montažu potpisuje Tanja Drobnjak, dok je Vladan Điri Vasiljević doslovno išarao sve postprodukcijom. Pesma je trenutno dostupna na Youtube kanalu benda i Bandcampu.

 

Xena, kao autorski bend, nastao je marta 2021. godine. Tada su objavili i debi singl pod nazivom „Delirijum“. Njihovu energiju prepoznao je selektorski tim Femixete9, pa se pesma ubrzo nakon objavljivanja našla na ovoj kompilaciji. Pesmu prati iznenađujuće dobar spot, sa obzirom da na njemu nisu radili profesionalci, već tinejdžeri zagriženi za više vrsta umetnosti.

 

Bend nosi naziv po antagonisti kultnog crtanog filma „Code Lyoko“ sa čijim se likovima poistovećuju. Dok su ostali članovi u fazi pronalaženja sebe, muziku i tekstove potpisuju Ana i Darko Konstantinović.

 

Sa svirkama su aktivni od 2018. godine. Bend je poznat po energičnim svirkama i specifičnom odnosu sa publikom. Na njihovim nastupima, svako ko želi može da se pridruži bendu na sceni i đuska. Xena velikim koracima gazi u svet muzike, što pokazuje i skorije učestvovanje na raznim festivalima. Neki od tih festivala su Femix fest i Animator fest.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište