fbpx

header

Barcelona Gipsy balKan Orchestra: Veliki koncert u Beogradu

koncert-Barcelona-Gipsy-balKan-Orchestra-2022

Barcelona Gipsy balKan Orchestra dolazi u Srbiju i to u ime proslave 10 godina postojanja. Ovaj međunarodni sastav prvi put predstavlja svoj autorski materijal.

 

Ovaj bend je svetski poznata atrakcija i rado viđen bend širom sveta. Izvode pesme na mnogim jezicima: španskom, ruskom, romskom, italijanskom, srpskom…

 

Sedište benda je u Barseloni. Trenutno nastupa sa osmoro članova na bini: Margerita Abita (vokal, Italija), Dani Karbonelj (klarinet, Katalonija-Španija), Pere Nolasc (violina, Katalonija), Fernando Salinas (harmonika, Španija), Julien Čanal (gitara, Francuska), Ivan Kovačević (kontrabas, Srbija) i Stelios Togjas (perkusije, Grčka,) Oleksandr Sora (violina, Ukrajina).

 

Ivan je rođeni Beograđanin. Skoro dve decenije živi u Barseloni i sa svojim prijateljima čini bend Barcelona Gipsy balKan Orchestra.

 

Sastav je krajem 2020. godine objavio album „Nova Era“ sa novom pevačicom Margeritom Abitom poreklom sa Sicilije. Sa njom je objavio obradu „dragulja“ balkanske muzike Marijo deli bela Kumrijo i čuvenu pesmu Silvane Armenulić „Ciganine sviraj, sviraj“.

 

Ovaj ansambl održao je i koncerte u Barseloni i Beogradu 2017. godine na kojima je gost bio Bora Dugić. Svoj jubilej, 10 godina postojanja, bend obeležava upravo 2022. godine sa snimljenih 6 studijskih albuma.

 

Šta to karakterizuje jednog od miljenika publike širom sveta kontrabasista Ivan Kovačević odgovara da je u pitanju „želja za istraživanjem, neiscrpnim idejama i neprekidnim radom“.

 

Vođeni svojim snovima i nakon 6 studijskih albuma, sepet iz Gaudijevog grada ulazi u studio da formalizuje pesme. U njih su u prošlim mesecima uložili sve svoje stečeno znanje i iskustvo i time prave prvi korak za put koji vodi u budućnost.

 

U Botaničkoj bašti „Jevremovac“ će, 19. juna, biti održan njihov koncert sa početkom u 20.30 časova. Ulaz u koncertni prostor je iz Ulice Vojvode Dobrnjca.

 

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti na sajtu Tickets.rs, Ticket Vision prodajnim mestima, kao i na blagajni Botaničke bašte „Jevremovac”.

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište