fbpx

header

Barbara Munjas objavila debitantski album

Barbara-Munjas-Ira-John-2022

Dugoočekivani album „Right Place & Right Time“ na kom je radila jedinstvena i svestrana muzičarka Barbara Munjas, ugledao je svetlost dana.

 

Na albumu se nalazi deset pesama. One su svojevrsni fragmenati jednog perioda koji za Barbaru simbolizuje putovanje kroz sazrevanje i ličnu evoluciju.

 

– Nakon što je sve zgotovljeno shvatam da je ovaj album zapravo bio put traganja, i pritom ne mislim samo na traganje u glazbenom smislu, već traganje na nekom osobnom, ljudskom nivou. Izlučena je jedna faza propitkivanja, period sazrevanja i evolucija razmišljanja. Prikupljeni su fragmenti jednog perioda i stavljeni da zajedno tvore ovu celinu. Priču jednog razdoblja kroz 10 pesama koja ovu zbirku čini pečatom jednog vremena – ispričala je Barbara Munjas.

 

Barbara-Munjas-Ira-John-2022

Foto: Ira John

 

Na albumu se nalaze i singlovi kojima je Barbara već osvojila publiku i kritiku. Reč je o pesmama „Gone Back“, „Like i Wanted“, i „I Will Be Standing“.

 

– Ovaj album je svojevrsno putovanje od zauzimanja stava sa „I will be standing“, odlučnosti da se prođe kroz sve nedaće i lepote puta, te stigne na pravo mesto u pravo vreme – otkrila je Barbara.

 

Barbari se na radu na albumu pridružila njena već dobro uhodana ekipa. Autorka kaže da je mnogo ljudi oko nje koji su joj pomogli da se album realizuje jer bez njih ni ne bi bilo moguće da se završi sve.

 

– Tu su oni koji su prisutni u gotovo svakoj pesmi. To su Alen Bernobić, koji osim sviranjem učestvuje i kao aranžer i producent nekih pesama. Zatim, Marko Kalčić koji je osim što je oplemenio album svojim basevima i masterovao sve, te Goran Salvi na bubnjevima. U drugoj polovini snimanja su se na radu albuma pojavili Dino Kalčić i Alan Rešidović te začinili stvar svojom magijom. Valja spomenuti i gostujuće muzičare kao što su Željka Veverec, Luka Žužić, Mario Žužić, Cristina Lubiana, Elvis Gržinić i Ivan Šugar. Svako od ovih njih je dao svoju čaroliju ovim pesmama i oplemenio album svojim jedinstvenim muzičkim pečatom – objasnila je Barbara.

 

Barbara-Munjas-Ira-John-2022

Foto: Ira John

 

„Right Place & Right Time“ već je počeo da skuplja dobre kritike pa je tako Zlatko Gall za portal Mixer.HR album ocenio s maksimalnih pet zvezdica.

 

– Barbara se potvrdila kao sjajna kantautorica s vizijom i razlogom za pesmu. Istančanog ukusa u odabiru sjajnih muzičara koji su dali svoj pečat albumu, te producenata. Posebno sveprisutnog Alena Bernobića koji je vrhunski odradio posao – rekao je Zlatko Gall.

 

Album „Right Place & Right Time“ dostupan je na svim streaming servisma, a uskoro će u prodaji biti u izdanju CD-a.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište