fbpx

header

Atmosfera njujorškog bara u Beogradskoj filharmoniji

Kolarac-velika-dvorana-jubilej-2022

Šef-dirigent Gabrijel Felc i Beogradska filharmonija nastupaju zajedno sa pijanistom Sonokom Кimom, u petak 1. aprila na Кolarcu (20h). Orkestar izvodi prvi put Bernštajnovo delo „Doba strepnje“, a publiku očekuje i Mocartov klavirski koncert br. 27.

 

Dva izuzetna, a potpuno različita dela napisana za klavir i orkestar čine program ovog nesvakidašnjeg koncerta.

 

Solista Mocartovog Кoncerta za klavir i orkestar u Be-duru i Berštajnovog „Doba strepnje“ biće izuzetni korejski pijanista Sonok Кim, pobednik međunarodnih takmičenja, koji u svojoj biografiji pored mnogih angažmana ima upisan i prošlogodišnji debi sa Berlinskom filharmonijom.

 

Ljubitelji Leonarda Bernštajna, jedne od najistaknutijih muzičkih figura dvadesetog veka, imaće priliku da čuju ostvarenje „Doba strepnje“ koje Beogradska filharmonija izvodi prvi put.

 

Nastalo je prema poemi britanskog pesnika Vistana Hjua Odena, a priča prati četiri stranca koji se upoznaju u njujorškom baru tokom rata i izlažu svoja viđenja života. Tako će se kroz kompoziciju „čuti“ njihov razgovor o životnim dobima od rođenja do smrti, simbolična potraga za „praistorijskom srećom“, lamentacija o gubitku životnog oslonca uz sliku noćne zabave sa ljubavnom pričom u džez-stilu, dok se kroz epilog u zoru svi na kraju zadovoljni razilaze, vraćajući se svakodnevnim životima.

 

Ulaznice su u prodaji na blagajni Beogradske filharmonije kao i onlajn.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište