fbpx

header

Anneke Van Giersbergen gostuje u Beogradu

anneke-van-giersbergen-2022-beograd

Holandska pevačica i autorka Anneke Van Giersbergen („The Gathering“, „Agua De Annique“) nastupiće 9. novembra u Domu omladine Beograda.

 

Ovom prilikom, pevačica će predstaviti pesme iz bogate diskografije sa akcentom na aktuelni album „The Darkest Skies are the Brightest“. Publika će imati prilike da uživa u koncertu u akustičnom okruženju, uz pratnju celog benda. Biće to prvi nastup popularne pevačice u solo varijanti u srpskoj prestonici.

 

Anneke je muzičku karijeru započela 1994. godine kada se priključila legendarnom gothic doom metal bendu The Gathering. Godinu dana kasnije objavili su album „Mandylion“ koji je postao inspiracija drugim bendovima poput „Therion“, „Nightwish“, „Lacuna Coil“, „Within Temptation“.

 

Međutim, Anneke Van Giersbergen i momci iz „The Gathering“ želeli su dalje da eksperimentišu sa zvukom i do 2006. godine snimili niz sjajnih albuma, uspešno šetajući kroz žanrove čiji su put sami definisali kao trip-rock.

 

Nakon 13 godina sa „The Gathering“, Anneke je 2007. godine započela solo karijeru. Od prvog narednog projekta „Agua De Annique“ pokazala je da njena kreativnost nema granica. Od tada je snimila šest solo studijskih albuma, predvodila bendove „The Gentle Storm“ i „Vuur“. Više puta je snimala i nastupala sa kanadskim metal genijem „Devin Townsendom“. Svojim spokojnim i moćnim glasom obojila je i pesme bendova: „Anathema“, „Ayreon“, „Amorphis“, „Moonspell“, „Within Temptation“ i drugih.

 

Aktuelni album „The Darkest Skies Are The Brightest“ postigao je veliki uspeh među fanovima i kritičarima. Intiman zvuk ove ploče biće adekvatno predstavljen na predstojećoj turneji u akustičnoj postavi celog benda.

 

Organizatori događaja su agencija MM Concerts, Serbian Hellbangers i Kosmonaut Booking.

 

U narednom period biće objavljene sve detaljne informacije o prodaji ulaznica i kapacitetu. Do tada se možete informisati i na zvaničnom Facebook događaju.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište