fbpx

header

Ana Popović sa bendom u Barutani

Ana-Popović-band-koncert-barutana-2022

Čuvena bluz gitaristkinja i pevačica Ana Popović nastupiće sa svojim bendom u beogradskoj Barutani. Koncert se održava u okviru evropske turneje na kojoj promoviše svoj poslednji album „Live for Live“.

 

Nastupi Ane Popović sa bendom su mnogo više od bluz muzike. Tu je po malo elektrik fanka, džezi instrumentala i bluz gruva sa soul ženskim vokalom i puno energije. Smatra se jednom od najboljih bluz muzičarki u Americi. Reči hvale na njen račun imao je i Brus Springstin.

 

Na svetskoj muzičkoj sceni je preko dve decenije, a za to vreme postigla je ono o čemu mnogi u svetu muzike maštaju.

 

Do sada je sedam puta nominovana za Blues Music Awards. Od „najboljeg debitanta“ davne 2003. godine, preko višestrukih nominacija za „savremenu bluz umetnicu“, kao i za „savremeni bluz album“ i „DVD godine“, do prošlogodišnje nominacije za „bluz rok izvođača godine“.

 

Sa najvećim imenima svetske muzičke scene nastupa u okviru turneje sećanja na Džimija Hendriksa. Nastupa kao deo „all star“ postave Experience Hendrix koja na koncertima širom sveta slavi njegovu muziku i nasleđe.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Popovic (@anapopovicmusic)

 

Tokom dugogodišnje karijere, sa svojim šestočlanim bendom, Ana Popović je delila binu sa legendama bluza i roka. Neki od njih su Bi Bi King, Badi Gaj, Džo Satrijani, Dojl Bramhal Drugi, Keni Vejn Šepard, Bili Koks, Robert Rendolf, Zek Vajld, Džoni Leng, Džef Bek, Džo Bonamasa.

 

U njenoj bogatoj diskografiji od 13 albuma, skoro svi su se našli na samom vrhu prestižnih Billboard lista kao najprodavaniji američki bluz albumi.

 

Album „Uncoditional“ iz 2012. godine našao među 15 najboljih bluz i ruts-rok albuma na top listi magazina Guitar World.

 

Koncert je rezervisan za nedelju 22. maja. Ulaznice se mogu kupiti na platformi Cooltix po ceni od 1.900 dinara.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište