fbpx

header

American Song Contest – Domaćini Snup Dog i Keli Klarkson

American-Song-Contest-2022

Jedno od najvećih takmičenja na svetu, Evrovizija, dobija svoje sestrinsko izdanje u Americi pod nazivom „American Song Contest“. Takmičenje će premijerno biti prikazano u martu ove godine.

 

Kao i glavno izdanje, žiriji i regionalna publika će odrediti muzičare koji će predstavljati svaku državu i teritoriju. Emisija će se emitovati na američkoj mreži NBC i trajaće osam nedelja pre finala 9. maja.

 

Na takmičenju „American Song Contest“ će nastupiti solo umetnici, duo ili bendovi iz svih pedeset američkih država, zajedno sa jednim iz Vašingtona i pet sa američkih teritorija.

 

Snup Dog i Keli Klarkson biće domaćini ovog izdanja, a naći će se i u ulozi izvršnih producenata.

 

– Čast mi je da budem domaćin ovog takmičenja zajedno sa svojom sestrom Keli Klarkson, zvanom Mis Teksas – rekao je Snup u izjavi.

 

– Oduvek sam volela kon koncept Evrovizije i oduševljena sam što sam u prlici da predstavim ovaj muzički fenomen u Americi. Veoma sam uzbuđena što ću raditi sa Snupom. Jedva čekam da vidim svaku državu i teritoriju koju predstavljaju umetnici – rekla je Keli Klarkson.

 

Producent „American Song Contest“ Anders Lenhof izjavio je da će američka verzija biti drugačija od bilo čega što je viđeno na američkoj televiziji.

 

– Zamislite da je muzika olimpijski sport i da su se umetnici iz celog sveta okupili da se takmiče za zlato. To je takmičenje za pesmu Evrovizije – rekao je Lenhof.

 

– „American Song Contest“ je takmičenje koje se slučajno prenosi na televiziji, a ne takmičenje stvoreno da napravi televizijsku emisiju. I otvoreno je za sve pevače sa pesmom, bilo da su umetnici amateri ili su već potpisali ugovor sa velikom izdavačkom kućom. Nijedan je isključen iz takmičenja“.

 

Prvo takmičenje Evrovizije održano je 1956. godine. Nastao je sa ciljem da pomogne promociju karijera mladih muzičara. Neki od njih su pobednici ABBA i Selin Dion.

 

Ovogodišnji događaj održaće se u Torinu, nakon što je italijanski rok bend Maneskin pobedio 2021. godine. Njihova pobednička pesma „Zitti E Buoni“ je ušla u 20 najboljih britanskih hitova.

 

Vest o američkom takmičenju došla je nakon spektakularnog nastupa Snup Doga, dr Drea, Eminema, Meri Džej Blajdž, Fifti Senta i Kendrika Lamara u poluvremenu Super Boula.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište