fbpx

header

Aliče peva Batijata – pobednica Sanrema stiže u Beograd

Aliče peva Batijata

Muzički spektakl „Aliče peva Batijata“ održaće se u ponedeljak, 23. maja u 20 sati u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

 

Reč je o nastupu jedne od najharizmatičnijih ženskih vokala italijanske muzičke scene koja će izvesti pesme svestranog italijanskog kantautora Franka Batijata.

 

Bojana Vunturišević za Rebelgrade: Malo se bojim svojih pesama

 

Кarla Bisi, poznata pod umetničkim imenom Aliče, jedna je on najpoznatijih i najvoljenijih italijanskih kantautorki. Pesmu „Per Elisa“ napisala je zajedno sa Frankom Batijatom i violinistom i kompozitorom Đustom Piom. Sa ovom istom pesmom je 1981. pobedila na čuvenom Sanremu i našla se na nacionalnim i internacionalnim top-listama.

 

Umetnička saradnja sa Batijatom obeležila je važan deo muzičke karijere ove kantautorke koja trenutno predstavlja novu turneju „Aliče peva Batijata“.

 

Na ovom muzičkom putovanju na klaviru je prati maestro Кarlo Gvaitoli, dugogodišnji saradnik Franka Batijata. Umetnica na autentičan i elegantan način odaje počast ovom sicilijanskom umetniku budući da je bila njegova prijateljica i saradnica od samog početka, ali prevashodno zbog umetničkog afiniteta koji ih oduvek povezuje i zahvaljujući kojem je ona jedinstvena interpretatorka muzike Franka Batijata.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište