fbpx

header

40 godina “Električnog orgazma”: Ne propustite muzički vremeplov u Kombank Dvorani

Ne propustite da učestvujete u pravom muzičkom vremeplovu povodom 40 godina od osnivanja “Električnog orgazma”, grupe koja je oduvek sinonim za odličan provod uz rok zvuk.
U godini u kojoj obeležavaju 40 godina od postojanja „Paket aražmana“ bend je rešio da priredi publici putovanje kroz vremeplov „Električnog orgazma“.

 

 

Gile i ekipa održaće slavljenički koncert 9. 12. u Kombank Dvorani pod sloganom „40 godina Orgazma“, a ovom prilikom odsviraće i nekoliko numera Idola i Šarla akrobate sa kojima su delili prvi album.

 

 

 

 

Sve je počelo u beogradskoj kafani „Mornar“, predvođeni legendarnim Srđanom Gojkovićem Giletom, prvi put su nastupili kao predgrupa već popularne grupe „Leb i sol“. Popularnost je došla neverovatnom brzinom, a već sledeće godine snimili su prvi album zajedno sa Idolima i Šarlom Akrobatom. „Paket aranžman“ (1981.) studijski je album kojim započinje novi muzički pravac, tzv. „novi talas“. U naredne četiri godine, Gile i ekipa snimili su tri studijska i jedan lajv album.

 

 

U prethodne četiri decenije mnogi članovi su prošli kroz bend, a „Električni orgazam“ je odolevao svim promenama i ostao veran prepoznatljivom zvuku.

 

 

Ovi magovi jugoslovenskog roka za 40 godina karijere izdali su 12 studijskih, 7 živih i 3 kompilacijska albuma. Iza sebe imaju dvocifreni broj snimljenih ploča i mnogobrojne hitove za sva vremena kao što su ‘Zlatni papagaj’, ‘Debela devojka’, ‘Ja sam težak kao konj’, ‘Kapetan Esid’, ‘Bejbi, ti nisi tu’, Da si tako jaka.
Danas se smatraju jedim od najdugotrajnijih rok sastava na našim prostorima. Prepoznatljivi “yu-rok” zasigurno će probuditi nostalgiju kod svih.

 

 

 

 

Koncert će se ovoga puta simbolično održati u nekadašnjem Domu sindikata, prostoru gde su se nekada održavali svi veliki koncerti, današnjoj Kombank Dvorani.

 

 

Hladne decembarske dane prepustite evociranju emocija, nastalgiji I buntu koji će koncert “Električnog orgazma” zasigurno pokrenuti.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište