fbpx

header

38. Beogradski džez festival: Poznat datum održavanja

Beogradski-džez-festival-Jazzbeats-2022

Dom omladine Beograda predstavlja 38. Beogradski džez festival, pod sloganom „Jazzbeats“ održaće se u Domu omladine Beograda.

 

Festival je proslavio 50 godina od osnivanja. Uspešno je prebrodio i dve teške pandemijske godine, ne prekidajući niz festivalskih izdanja 2020. i 2021. godine. Beogradski džez festival nastavlja da u punom sjaju predstavlja najbolje od savremenog džeza sa svih kontinenata.

 

Pod sloganom „Jazzbeats“ u svom 38. izdanju ugostiće umetnike koji pomeraju granice džeza i donose žanrovsku raznolikost. U isto vreme unose i novo uzbuđenje u ovaj muzički pravac. Kao otkucaji srca, ritmovi ove muzike nastavljaju da traju uprkos svemu, baš kao i Beogradski džez festival. Ovaj događaj je najstariji i međunarodno najpriznatiji srpski džez festival.

 

Beogradski-džez-festival-Jazzbeats-2022

Filippo Vignato Trio, Foto: Stanislav Milojković

 

38. Beogradski džez festival održava se od 26. do 30. oktobra.

 

U salama Doma omladine Beograda i MTS Dvorane biće održan 21 koncert u okviru 10 programskih celina. Učestvuje skoro 150 muzičara iz celog sveta, uz reprezentativno predstavljanje najtalentovanijih autora sa srpske džez scene.

 

U okviru glavnog programa ove godine biće zastupljeni projekti 5 srpskih umetnika, što je rekordni broj u novijoj istoriji manifestacije. Reflektuje uspon srpskog džeza na globalnoj sceni, sa svakodnevnim priznanjima koje naši mladi umetnici dobijaju širom Evrope i sveta.

 

Tu je i ograničen broj vaučera za komplete ulaznica, koji obuhvataju sve koncerte u glavnom programu festivala (10 koncerata). Vaučeri se mogu nabaviti na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda i onlajn.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište