fbpx

header

Mjuzikl “Mama mia”: Priča o muzici, ljubavi i prijateljstvu

Nakon evrovizijske pobede 1974. godine svetska muzička scena postaje bogatija za još jedan pop -bend, švedskog porekla, čija ritmična melodija i zarazni stihovi osvajaju publiku širom sveta.

 

Mjuzikl “Mama mia” koji je naslovljen upravo po pobedničkoj numeri švedskog benda, postaje apsolutni hit, kako na Brodveju, tako i u drugim krajevima sveta, a ništa manje u Srbiji.

 

Pozorište na Terazijama svoju verziju planetarno popularnog mjuzikla izvodi 6. februara u Pozorištu na Terazijama, a predstava do sada beleži sve rekorde kada je posećenost u pitanju.

 

Foto: Promo

 

Mjuzikl “Mama mia” preveden je na 25 jezika, igra se u više od 50 zemalja, a do sada ga je pogledalo oko 60 miliona gledalaca.

 

Prvi put je izveden u Londonu 1996. godine, a utemeljen je na hitovima legendarne grupe, pa samim tim spada u katergoriju takozvanih “džuboks” mjuzikla, gde se koriste pesme popularne muzike. U domaćoj verziji stihovi pesama su prevedeni na naš jezik, osim refrena koji je zadržao originalnu formu i čuvaju prepoznatljivost.

 

Više od 150 glumaca i plesača izvodiće 30 najvećih hitova poznatog švedskog benda koje potpisuju bivši članovi benda, Bjorn Ulvaes i Beni Anedrson. Osim muzike, mjuzikl prati priču o ljubavi, prijateljstvu, porodici na izmeštenom ostrvu u Grčkoj.

 

Mjuzikl u Pozorištu na Terazijama beleži impozantne rezultate, pa ga je do sada pogledalo više od 50 hiljada ljudi, a u januaru 2019. godine odigrana je jubilarni 100. put.

U glavnim ulogama su se našli:

Sofi – Milena Živanović / Iva Stefanović / Tatjana Dimitrijević
Dona – Jelena Jovičić / Milena Vasić
Skaj –Žarko Stepanov
Hari – Dragan Vujić Vujke
Sem – Slobodan Stefanović
Bil – Vladan Savić
Liza – Bojana Simeon
Tanja – Dušica Novaković / Mina Lazarević
Rouzi – Ivana Knežević
Eli – Barbara Milovanov
Biber – Ivan Zablaćanski
Edi – Ljubiša Dinčić
Sveštenik – Dušan Šida

Povezane vesti

izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022

Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“

Izložba „Tvoj pogled na svet“ okuplja deset srpskih najboljih umetničkih fotografa.   To su Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Dyed-Soundorom-Apollonia-Barutana-2022
Dyed Soundorom iz Apollonie dolazi u Barutanu!
bjesovi-koncert-klub-fest-2022
Bjesovi nastupaju u Bašti kluba Fest
izlozba-tvoj-pogled-na-svet-2022
Otvorena izložba „Tvoj pogled na svet“
Belef
Otvoren 30. jubilarni BELEF predstavom "Drama o kraju sveta"
Weekend Bazzar 25. i 26. juna na Sava promenadi
Weekend Bazzar na Sava promenadi obećava ludi provod

Pozorište