fbpx

header

Mjuzikl “Mama mia”: Priča o muzici, ljubavi i prijateljstvu

Nakon evrovizijske pobede 1974. godine svetska muzička scena postaje bogatija za još jedan pop -bend, švedskog porekla, čija ritmična melodija i zarazni stihovi osvajaju publiku širom sveta.

 

Mjuzikl “Mama mia” koji je naslovljen upravo po pobedničkoj numeri švedskog benda, postaje apsolutni hit, kako na Brodveju, tako i u drugim krajevima sveta, a ništa manje u Srbiji.

 

Pozorište na Terazijama svoju verziju planetarno popularnog mjuzikla izvodi 6. februara u Pozorištu na Terazijama, a predstava do sada beleži sve rekorde kada je posećenost u pitanju.

 

Foto: Promo

 

Mjuzikl “Mama mia” preveden je na 25 jezika, igra se u više od 50 zemalja, a do sada ga je pogledalo oko 60 miliona gledalaca.

 

Prvi put je izveden u Londonu 1996. godine, a utemeljen je na hitovima legendarne grupe, pa samim tim spada u katergoriju takozvanih “džuboks” mjuzikla, gde se koriste pesme popularne muzike. U domaćoj verziji stihovi pesama su prevedeni na naš jezik, osim refrena koji je zadržao originalnu formu i čuvaju prepoznatljivost.

 

Više od 150 glumaca i plesača izvodiće 30 najvećih hitova poznatog švedskog benda koje potpisuju bivši članovi benda, Bjorn Ulvaes i Beni Anedrson. Osim muzike, mjuzikl prati priču o ljubavi, prijateljstvu, porodici na izmeštenom ostrvu u Grčkoj.

 

Mjuzikl u Pozorištu na Terazijama beleži impozantne rezultate, pa ga je do sada pogledalo više od 50 hiljada ljudi, a u januaru 2019. godine odigrana je jubilarni 100. put.

U glavnim ulogama su se našli:

Sofi – Milena Živanović / Iva Stefanović / Tatjana Dimitrijević
Dona – Jelena Jovičić / Milena Vasić
Skaj –Žarko Stepanov
Hari – Dragan Vujić Vujke
Sem – Slobodan Stefanović
Bil – Vladan Savić
Liza – Bojana Simeon
Tanja – Dušica Novaković / Mina Lazarević
Rouzi – Ivana Knežević
Eli – Barbara Milovanov
Biber – Ivan Zablaćanski
Edi – Ljubiša Dinčić
Sveštenik – Dušan Šida

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište