fbpx

header

„Mala crna haljina“ u Domu Jevrema Grujića

Komad odeće koji u ormaru savke žene nikada neće pasti u drugi plan je mala crna haljna, a izumiteljka neprolaznog modnog trenda je legendarna francuska kreatorka Koko Šanel, u čiju čast se izvodi predstava u Domu Jevrema Grujića, upravo po komadu po kom će je svet zauvek pamtiti.

 

Biografska predstava o nastanku baleta „Žizel“ u Bitefu

 

Predstava “Mala crna haljina” igra se svakog meseca u salonima Doma Jevrema Grujića, ovoga puta 8. februara, a izvođenju doprinosi i intimna atmofera sa svega 30 gledalaca.

 

Glumice Rada Đuričin i Vjera Mujović oživljavaju detinjstvo, ljubav, borbu, čežnje i stremljenja najveće modne ikone – Koko Šanel.

 

 

Dom Jevrema Grujića, dočarava ambijent pariskog hotela Ric u kome je heroina drame živela, a svaki gledalac će njen intimni svet doživeti kao aktivan učesnik, a ne samo kao pasivni posmatrač.

 

Predstava je rađena po tekstu Aleksandra Veljanovića, a u režiji Nataše Radulović. Numere je komponovao Rade Radivojević, a za kostime je zadužen Igor Todorović.

 

Gabrijela Bonur „Koko“ Šanel (1883.-1971.) je bila francuska modna kreatorka i jedna od najvažnijih ličnosti u modnom svetu, a idejni tvorac planetarno popularnog brenda “Šanel“ . Ostala je zapamćena po svojim modernističkim mislima i ženskoj modi koju je stvarala nadahnuta odećom za muškarce. Otkada je otvorila svoj butik u Parizu, postala je lincencirana dizajnerka i čitavih 60 godina bila je u samom vrhu pariške modne scene.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište