fbpx

header

List Šarli Ebdo uputio poruke Novaku Đokoviću

Šarli-Ebdo

Ton magazina Šarli Ebdo jasno je uvek pokazivao da autori ne praštaju greške onima koji se nađu na njihovim stranicama.

 

Grube poruke koje bodu direktno u oko kroz crteže nisu izostale kada su u pitanju mnogi svetski događaji. Onda možda i ne iznenađuje to što je najaktuelnija tema francuskog satiričnog lista ona o kojoj ceo svet priča, a to je slučaj Novaka Đokovića.

 

Karikaturisti lista Šarli Ebdo su, kako to i obično rade, nacrtali karikature sa likom Đokovića uz prateće poruke. Kao i ranije kada su obrađivali i druge društveno aktuelne teme, i ovog puta su baš te poruke zaprepastile ogroman broj ljudi.

 

Tekst krasi naslov „Novak Đoković zaslužuje najbolje“, a već u prvoj rečenici postavljaju pitanje da li prisustvujemo budućoj diplomatskoj krizi između Srbije i Australije.

 

– Teniser koji za sebe veruje da je nedodirljiv se našao u Australiji da bi učestvovao na turniru. S obzirom da nema kompletne papire oko vakcinacije dočekao je da mu viza bude odbačena i da bude pritvoren čekajući potencijalno izbacivanje iz zemlje – navodi ovaj list.

 

 

Objavili su i crtež pod naslovom „Đoković kao izuzetak“. Na njoj je nacrtan reket sa probodenom vakcinom. Zatim su se osvrnuli i na diskvalifikaciju uz citat Novakovog lika „Dajmo mu mu sakupljača lopti kakvog zaslužuje“. Tu je i sakupljač lopti koji izgovara: „Trebalo je da se vakcinišem, trebalo je da se vakcinišem“.

 

Na trećoj slici su se dotakli i sponzora sa porukom: „Dajmo mu sponzore kakve zaslužuje“.

 

Ipak, iako su svi crteži škakljivi, najveću pažnju je privukao poslednji kao najsuroviji i najskandalozniji. Na crtežu su pogrebni sanduci „nije vakcinisan“ koji se nalaze na crvenoj šljaci. Na pozivnici stoji posebna poruka koja glasi „Ovde ćes naći svoju sreću među antivakserima“, šaljući time jasnu poruku.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište