fbpx

header

Koncert „Kraljice Rahmanjinova“: Valentina Lisica u Kolarcu

Valentina-Lisica-koncert-2022

Ukrajinska pijanistkinja Valentina Lisica nastupiće u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Koncert je organizovan u okviru ciklusa koncerata „Steinway & Sons“ sezone 2021/22.

 

Repertoar koncerta čine „Preludijum“ i „Sonata br.2“ kompozitora Sergeja Rahmanjinova, „Poloneza – Fantazija“, „Skerco br. 2 i 3“, „Andante Spianato“, „Veliki briljantni valcer“ i „Herojska poloneza“ Frederika Šopena, kao i „Slavenski marš“ Petra Iljiča Čajkovskog.

 

Lisica je „Jutjub senzacija klasične muzike“. Postala je poznata objavljivanjem snimaka svojih izvođenja na ovoj platformi.

 

Rođena je u Kijevu. Klavir je počela da uči sa 3 godine, dok je sa 4 već imala svoj prvi nastup.

 

Školu za talente i Konzervatorijum je završila u rodnom Kijevu, a master studije u Americi. Tu je 1991. godine, zajedno sa svojim suprugom Aleksejem Kuznetsovim, osvojila zlatnu medalju na takmičenju klavirskih dua.

 

Rojal Albert Hol je tada, prvi put u istoriji, otvorio svoja vrata za Lisicin debi u Londonu, 19. juna 2012. godine, pred više od 5.000 ljudi.

 

U poslednjih 10 godina, Valentina Lisica je nastupala u svim vodećim koncertnim dvoranama i sa najboljim orkestrima Evrope, Amerike i Azije. Njen orkestarski repertoar obuhvata više od 40 koncerata.

 

Osim toga, ova pijanistkinja gaji veliki afinitet prema Rahmanjinovu i nosi titulu „Kraljice Rahmanjinova“. Koncert će biti održan 1. marta.

 

Cilj ciklusa „Steinway & Sons“, koji organizuju Kolarac i „Piano lend“, jeste da publici predstave eminentna imena svetskog pijanizma i promovišu „Steinway & Sons“ instrument, jedinstven po svojoj izuzetnosti kvaliteta.

 

Neki od pijanista koji su nastupili u okviru ovog ciklusa du Andrej Korobeinikov, Fazil Saj i Beri Daglas.

 

Sledeći koncert održaće Dimitri Aleksejev, 8. aprila, a repertoar čine dela Johanesa Bramsa i Roberta Šumana.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište