Jedno od najstarijih ruskih pozorišta gostuje u Beogradu: „Lude pare“ Ostrovskog na sceni BDP-a

header

Komedija „Lude pare“ gostuje u Beogradu

komedija-lude-pare

Кomedija „Lude pare“ po delu Aleksandra Ostrovskog, u režiji Aleksandra Кuzina, predstaviće se publici Beogradskog dramskog pozorišta 28. februara.

 

Beogradsko dramsko pozorište slavi 75. rođendan

 

Predstavu u pet činova po tekstu Aleksandra Ostrovskog na scenu državnog pozorišta mladih „Aleksandra Brjanceva“ postavio je čuveni reditelj Aleksandar Кuzin. Reč je o jednom od najstarijih pozorišta u Rusiji čiji repertoar sadrži više od pedeset predstava za decu, omladinu i odrasle koje obrađuju i tradicionalna, ali i eksperimentalna čitanja klasičinih i savremenih ruskih komada.

 

Кomad „Lude pare“ priča je o veleposedniku Savi Vasiljevu koji je došao u Moskvu iz provincije, ali se, na svoju nesreću, zaljubljuje u moskovsku lepoticu koju zanima samo sopstvena udobnost…

 

Zašto smo slepi na potrebe drugih ljudi? Predstava „Kavez“ daje odgovor

 

Ovaj teatar, koji će se predstaviti beogradskog publici na sceni „Olivera i Rade Marković“, između ostalog inicijator je i organizator velikih međunarodnih projekata, kao što su „Duga“ i najveće takmičenje dečjeg stvaralaštva u severozapadnom regionu –,,Festival Brjancev“.

 

Oba projekta su osvojila prestižne nagrade: „Duga“ – dobitnik Nagrade Vlade Ruske Federacije u oblasti kulture, „Festival Brjancev“ – dobitnik Nagrade Vlade Sankt Peterburga u oblasti kulture i umetnosti.

 

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Majsl Teler
Od štrebera do zavodnika: Kako je Majls Teler ukrao ženska srca u hit filmu “Top Gan – Maverik”
The-Real-McKenzies-Zappa-Barka-2022
The Real McKenzies na Zappa Barci
ellen-allien-barutana-2022
Berlinska tehno zvezda Ellen Allien u Barutani
wine-platz-fest-2022
Beogradska nedelja vina i Wine Platz Fest
dokumentarna-serija-o-kevinu-spejsiju-2022
Snima se dokumentarac o Kevinu Spejsiju

Pozorište