Jedno od najstarijih ruskih pozorišta gostuje u Beogradu: „Lude pare“ Ostrovskog na sceni BDP-a

header

Komedija „Lude pare“ gostuje u Beogradu

komedija-lude-pare

Кomedija „Lude pare“ po delu Aleksandra Ostrovskog, u režiji Aleksandra Кuzina, predstaviće se publici Beogradskog dramskog pozorišta 28. februara.

 

Beogradsko dramsko pozorište slavi 75. rođendan

 

Predstavu u pet činova po tekstu Aleksandra Ostrovskog na scenu državnog pozorišta mladih „Aleksandra Brjanceva“ postavio je čuveni reditelj Aleksandar Кuzin. Reč je o jednom od najstarijih pozorišta u Rusiji čiji repertoar sadrži više od pedeset predstava za decu, omladinu i odrasle koje obrađuju i tradicionalna, ali i eksperimentalna čitanja klasičinih i savremenih ruskih komada.

 

Кomad „Lude pare“ priča je o veleposedniku Savi Vasiljevu koji je došao u Moskvu iz provincije, ali se, na svoju nesreću, zaljubljuje u moskovsku lepoticu koju zanima samo sopstvena udobnost…

 

Zašto smo slepi na potrebe drugih ljudi? Predstava „Kavez“ daje odgovor

 

Ovaj teatar, koji će se predstaviti beogradskog publici na sceni „Olivera i Rade Marković“, između ostalog inicijator je i organizator velikih međunarodnih projekata, kao što su „Duga“ i najveće takmičenje dečjeg stvaralaštva u severozapadnom regionu –,,Festival Brjancev“.

 

Oba projekta su osvojila prestižne nagrade: „Duga“ – dobitnik Nagrade Vlade Ruske Federacije u oblasti kulture, „Festival Brjancev“ – dobitnik Nagrade Vlade Sankt Peterburga u oblasti kulture i umetnosti.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište