fbpx

header

Seran Demiral – gošća „KROKODILove“ Kuće za pisce

Sram Demiral

Tokom jula meseca u “KROKODILovoj” Kući za pisce boravi turska autorka Seran Demiral. Seran će se publici predstaviti kroz dva događaja u KROKODILovom Centru.

 

U četvrtak 21. jula s početkom od 19 časova održaće se razgovor pod nazivom United in Diversity: a Realistic Novel about the Concept of Family, dok će u subotu 23. jula od 11 časova Seran održati radionicu o pisanju naučne fantastike pod nazivom Virtual City: How to Write an SF Novel.

 

Seran Demiral je autorka knjiga za decu i naučnofantastičnih romana iz Istanbula, Turska. Kao tinejdžerka, 2000ih godina je objavila dva romana fantastike Münzevi (Pustinjak) i Hissizleşme (Umrtvljenost). Nakon što je diplomirala arhitekturu na Univerzitetu Mimar Sinan, upisala je master studije sociologije. Prvu knjigu naučne fantastike Hayat Üretim Merkezi (Centar za proizvodnju života) obajvila je 2015. godine.

 

U međuvremenu počela je da se interesuje za književnost za decu i mlade, posebno adolescente. Njeni dosad objavljeni romani za decu i mlade uključuju: Parmak Uçları (Vrhovi prstiju), Likya’nın Şarkısı (Likjina pesma), Hatırla (Memento), Benden Bize (Ja nama) i Bizden Dünyaya (Mi svetu).

Pišući za decu, ta je iskustva prenosila i u svoj akademski rad. Za doktorsku tezu je proučavala subjektivnost adolescenata kroz njhovu interakciju s digitalnim tehnologijama. Njena interesovanja obuhvataju izmenjeno iskustvo detinjstva u onlajn okruženju.

 

Sram Demiral

Foto: Youtube/printscreen

 

Predaje književnost za decu na Univerzitetu Bogaziči kao i kreativno pisanje i sociološke metode na Univerzitetu Išik. Vodi radionice za decu kao P4C (Philosophy for Children) instruktorka i piše priče i drame. Godine 2019. napisala je publicističku knjigu o životu i književnom delu Ursule K. Le Gvin.

 

Ove godine izašao je njen novi naučnofantastični roman Sanal Kent (Virtualni grad). Ovih dana nastavlja da radi na novim delima, posebno na realističkoj prozi i pozorišnim predstavama.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište