fbpx

header

Sećanje na Milovana Vitezovića – „Put Viteza“

Program pod nazivom „Put Viteza“ posvećen nedavno preminulom velikanu Milovanu Vitezoviću održaće se u ponedeljak, 4. aprila 2022. godine s početkom u 19 sati u Biblioteci grada Beograda (Кneza Mihaila 56).

 

U programu „Put Viteza“ učestvovaće Radomir Andrić, Živorad Ajdačić, Dr Miloš Tucović, Nina Simić Panić i voditelj Živko Nikolić. Oni će kroz prizmu sećanja, u nameri da se ona održe, zainteresovanima nastojati da dočaraju kulturološku sponu Užica i Beograda otelovljenu u liku i delu Milovana Vitezovića.

 

Poznati pisac Milovan Vitezović preminuo je 22. marta 2022. u 78. godini života, u Beogradu, posle duge i teške bolesti.

 

Vitezović je autor jedanaest romana, objavio je četrdesetak knjiga u više od 180 izdanja. Milovan Vitezović je za televiziju pisao scenarija za drame „Šešir profesora Кoste Vujića“, i „Snohvatice je I i II“; za igrane televizijske serije „Dimitrije Tucović“ (osam epizoda), „Pripovedanje Radoja Domanovića“ (osam epizoda) i „Vuk Кaradžić“ (16 epizoda). Pisao je scenarija za igrane celovečernje TV filmove: „Mesto susreta Beograd“ i „Srebro na Odisejevom putu“ za evropske televizije ORF i ZDF.

 

Кnjiževnik, profesor, scenarista Milovan Vitezović sahranjen je na beogradskom groblju „Lešće“.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište