fbpx

header

Sećanje na Milovana Vitezovića – „Put Viteza“

Program pod nazivom „Put Viteza“ posvećen nedavno preminulom velikanu Milovanu Vitezoviću održaće se u ponedeljak, 4. aprila 2022. godine s početkom u 19 sati u Biblioteci grada Beograda (Кneza Mihaila 56).

 

U programu „Put Viteza“ učestvovaće Radomir Andrić, Živorad Ajdačić, Dr Miloš Tucović, Nina Simić Panić i voditelj Živko Nikolić. Oni će kroz prizmu sećanja, u nameri da se ona održe, zainteresovanima nastojati da dočaraju kulturološku sponu Užica i Beograda otelovljenu u liku i delu Milovana Vitezovića.

 

Poznati pisac Milovan Vitezović preminuo je 22. marta 2022. u 78. godini života, u Beogradu, posle duge i teške bolesti.

 

Vitezović je autor jedanaest romana, objavio je četrdesetak knjiga u više od 180 izdanja. Milovan Vitezović je za televiziju pisao scenarija za drame „Šešir profesora Кoste Vujića“, i „Snohvatice je I i II“; za igrane televizijske serije „Dimitrije Tucović“ (osam epizoda), „Pripovedanje Radoja Domanovića“ (osam epizoda) i „Vuk Кaradžić“ (16 epizoda). Pisao je scenarija za igrane celovečernje TV filmove: „Mesto susreta Beograd“ i „Srebro na Odisejevom putu“ za evropske televizije ORF i ZDF.

 

Кnjiževnik, profesor, scenarista Milovan Vitezović sahranjen je na beogradskom groblju „Lešće“.

 

Povezane vesti

Veče posvećeno Borislavu Pekiću

U subotu, 2. jula, biće priređeno veče “Sećanje na Borislava Pekića- 30 godina od smrti”, kod spomenika legendarnom srpskom književniku na Cvetnom trgu u Beogradu.   Basista Aleksandar Ðukić i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Borislav Pekić
Veče posvećeno Borislavu Pekiću
Rok-koncert-noć-u-gradu-2022
Noć u gradu: Žurke koje nas očekuju ovog vikenda
pia-leino-roman-nebesa-2022
Na festivalu „Art-Anima“ predstavljanje romana „Nebesa“
kamen-spoticanja-spomen-obelezje-2022
Postavalja se spomen obeležje „Kamen spoticanja“
klavir
Muzički performans Nade Kolundžije u Skupštini grada

Pozorište