fbpx

header

Razgovor o autobiografskoj knjizi Slobodana Tišme

život-pesnika-slobodana-tišme-2022

Razgovor o romansiranoj autografiji Astal tiš riba friš – Život pesnika Slobodana Tišme, održaće se u petak, 29. jula od 19 časova u UK Parobrod.

 

Kao u nekoj vrsti ispovesti, Tišma je pisao portret umetnika u mladosti. U obliku eseja napisao je njegova razmišljanja o svetu, umetnosti i životu.

 

O rukopisu sa naratorom pod imenom Astal, osim autora, govoriće Relja Dražić. Pored njega i izdavač Katarina Lazić, urednica književno-tribinskog programa u Parobrodu.

 

Pisac piše prostorno-vremenski nigredo o uličnom, ali i porodičnom nasilju, u skladu sa citatom na početku knjige. Piše o relativizaciji naracije i identiteta, kojom mogućom postaje demokratizacija u politici. „Dimenzija greške“ kao u ranijem kreativnom izrazu Tišme, egzistencijalno, intimno, ali pre svega pobunjenički, isijava u pasusima predviđenim za „brisanje“.

 

Slobodan Tišma rođen je 1946. u Staroj Pazovi. Par godina je živeo u Beogradu. Novosadski je konceptualni umetnik, književnik, osnivač bendova Luna, La Strada.

 

Autor je poetskih knjiga: Marinizmi, Vrt kao to, dnevničkih zapisa Blues diary-Pitoma religiozna razmišljanja, zbirke priča Urvidek; romana: Quattro stagioni, Bernardijeva soba, Grozota ili… Dobitnik je mnogih književnih i umetničkih priznanja.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište