fbpx

header

Slovolovci: I vaše dete može postati glavni junak knjige

Slovolovci

U personalizovanoj knjizi svako dete može biti glavni junak – upoznajte projekat Slovolovci. Dovoljno je da izdavaču kažete ime, pol, opis i fotografiju vašeg sina ili ćerke, koje odlaze u ruke kreativnih dizajnera pa u štampariju. Tako će vaši naslednici s knjigom u ruci krenuti u uzbudljivu i edukativnu avanturu. Naučiće da slažu slova svog imena, ali i da pomažu drugima s ciljem da probude junaka u sebi.

 

-Ideju da priredimo ovakvu knjigu dobila sam kada mi je pre pet godina drugarica poklonila personalizovanu knjigu iz Slovenije. Svidelo mi se što svako dete može biti glavni junak neke priče, čime se tokom čitanja podstiče aktivnije učešće mališana – kaže Aleksandra Stanić, koja stoji iz projekta Slovolovci.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slovolovci (@slovolovci.rs)

Profesorka srpskog jezika i književnosti je istakla da je važnost personalizovane knjige višestruk. Kada se mališan aktivno uključuje u priču, oživljavajući je kroz igru, preuzima ulogu junaka. Umesto da pasivno prima sadržaj, dete u svom umu lakše rekonstruiše priču.

 

-Kao profesorka volim rad sa decom koja su mi ujedno i inspiracija i motivacija. Ni mom suprugu Srđanu kreativnosti ne manjka, tako da smo zajedno uplovili u ovu čarobnu avanturu. Želeli smo da to što stvorimo bude drugačije i originalno. Mislimo da smo u tome i uspeli, jer je priča koncipirana tako da svako dete dobije različitu knjigu u zavisnosti od slova njegovog imena – priča Aleksandra Stanić.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slovolovci (@slovolovci.rs)

Junak personalizovane knjige izdavačke kuće “Slovolovci” budi se jednog jutra i shvata da mu je iz sećanja iščeznulo ime. Kreće u potragu, a na tom putu upoznaje razna stvorenja i saznaje različite stvari. Recimo, ako se dete zove Andrej – A može birati da dobije od aždaje, aligatora ili astronauta, N od nosoroga ili noja, D od dinosaurusa ili dabra, i tako redom sve dok na kraju ne sakupi sva slova i ne sazna kako se zove.

 

-Priču upotpunjuje slika deteta na koricama, a to kod njih izaziva i neku vrstu iznenađenja i ushićenja, začude se otkud oni sada tu. Sve je pisano u formi rimovanih pesmica u koje je uloženo mnogo truda i ljubavi, ima ih više od pedeset – objašnjava Aleksandra Stanić.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Slovolovci (@slovolovci.rs)

 

Potraga za slovima u personalizovanoj knjizi je ujedno i avantura koja nosi vaspitnu poruku da se do cilja dolazi trudom i saznavanjem, ali i razvija humanost jer u knjizi deca dobijaju pomoć onda kada je i pružaju raznim bićima, životinjama, ili pojavama.

 

-Tu su i pesme iz kojih će mališani saznati zanimljive činjenice o planetema, šta je to eho ili ko je to ljiljak, a ko imapala, potom zašto su aždaje tužne i zašto babaroga svako veče štuca. Sadržaj knjige je jezički bogat baš zbog odabira raznovrsnih i ne tako čestih reči – objašnjava Aleksandra Stanić.

 

Personalizovana knjiga preporučljiva je za decu školskog uzrasta, kako za vežbu čitanja, tako i za prepričavanje pročitanog, te pretvaranja pesmica u priču.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište