fbpx

header

Razgovor i čitanje poezije s Grug Muse u Korokodilu

Pesnikinja i esejistkinja Grug Muse, koja u Beogradu boravi u periodu od 10. do 20. aprila u okviru projekta Ulysses’ Shelter, predstaviće se publici na događaju u KROKODILovom centru 19. aprila, s početkom od 19 časova.

 

Sa Grug Muse će o njenom stvaralaštvu, velškoj književnosti i kulturi razgovarati Stefana Pekez. Razgovor će se voditi na engleskom, a čitanje poezije na velškom jeziku s engleskim prevodom.

 

Stefana Pekez se pridružila KROKODILovom timu u oktobru 2021. godine kao asistentkinja u sektoru komunikacija, nakon učešća u KROKODILovom programu “Novinar na dan” u avgustu 2021, a od tada uspešno sarađuje na projektima centra.
Boravak Grug Muse realizuje se kroz projekat Ulysses’ Shelter, što predstavlja drugu fazu projekta koji je namenjen pre svega mladim piscima (proze/poezije) kao i književnim prevodiocima. Rezidencije mogu doneti nove prilike za ostvarivanje kontakata s drugim autorima, prevodiocima, urednicima, izdavačima i/ili predstavnicima različitih književnih organizacija iz Hrvatske, Slovenije, Grčke, Srbije i Velike Britanije. Njih prati i bogat program koji se sastoji od književnih aktivnosti namenjenih specifičnim (lokalnim) ciljnim grupama.

 

 

Grug Muse pesnikinja je i esejistkinja koja stvara na velškom jeziku, urednica, performerka i istraživačica iz Gvineta u severnom Velsu. Studirala je politikologiju na Univerzitetu u Notingemu, kao i u Češkoj. Jedna je od urednika i osnivača književnog časopisa Y Stamp. Njenu prvu zbirku poezije Ar Ddisberod (Barddas, 2017) pratio je pamflet Llanw + Gorwel (annibynnol, 2019).

 

Njeni radovi su objavljivani u publikacijama na velškom i engleskom jeziku, kao što su O’r Pedwar Gwynt, Poetry Wales, Panorama: the journal of intelligent travel i u antologijama poput When they start to love you as a machine you should run (New River Press, 2019), Cheval 11 (Parthian, 2018) i Cyfrol Gŵyl y Ferch (Gŵyl y Ferch, 2019). Njenu najnoviju zbirku poezije merch y llyn, objavio je Cyhoeddiadau’r Stamp 2021. godine. Takođe je kourednica zbirke eseja Welsh (Plural) koja se bavi promišljanjem velškog identiteta (Repeater, 2022). U svom stvaralaštvu istražuje ekološke i mesne, kao i feminističke teme. Trenutno radi na doktoratu koji se bavi velškom putopisnom literaturom o Latinskoj Americi.

 

Ne propustite da čitate poeziju sa pesnikinjom i esejistkinjom Grug Muse 19. aprila u KROKODILovom centru.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište