fbpx

header

Promocija knjige „Spuštenog pogleda“ Niki Kelesidu

U Beograd kafeu, u Knez Mihajlovoj 46, 27. marta održaće se promocija knjige grčke autorke Niki Kelesidu “Spuštenog pogleda”.

 

Kako bi približila knjigu, čija je radnja usko povezana sa sudbinom našeg naroda, na srpski jezik ju je prevela Ivana Stojanović, a nakon prezentacija i potpisivanja iste, uslediće i druženje.

 

Knjiga govori o periodu od 1992. – 1995. , kada je na hiljade Srba za vreme građanskog rata bilo ugošćeno od strane porodica širom Grčke. Deca različitih uzrasta su bar na kratko našla sklonište kod onih grčkih porodica koje su im širom otvorile svoj zagrljaj.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Niki Kelesidou (@kelesidouniki)

 

Jedno od te dece je i glavni junak knjige. Na stranicama koje je ispisala Niki Kelesidu izređaće se iskustva i osećanja, kako porodice koja ga je ugostila, tako i njega samog.

 

Ovo je jedna od onih priča koja daje omaž smislu solidarnosti i ljubavi- priča koja zaslužuje da bude ispričana.

 

Autorka Niki Kelesidu je dete jedne od porodica koja je tmurnih devedesetih, bar na kratko, razgrnula teške, sive oblake jednom detetu kome nije samo rat otežavao život, već mnogo toga usputnog.

 

Veza koju su izgradili ona i Danijel kao i njihove porodice je veza istinske bratske ljubavi koju tako često pominjemo, a da ni ne razmislimo koju težinu ista nosi.

 

Ne propustite da čujete nešto više o knjizi “Spuštenog pogleda” 27. Marta u “Beograd kafeu”.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište