fbpx

header

Predstavljena zbirka poezije „Novo groblje” u KC Grad

Zbirka poezije Novo groblje

Predstavljanje nove zbirke poezije Milice Špadijer „Novo groblje” u izdanju Kontrast izdavaštva održano je u utorak u Kulturnom centru GRAD u okviru Booking Warm Up programa.

 

Razgovor sa autorkom moderirala je Jovana Milovančević.

 

-U generaciji koja lako i mnogo piše, a teško se(be) izražava, Milica Špadijer nalazi svoj glas – glas koji donosi teško pomirljive suprotnosti: klasično obrazovanje i svakodnevicu, kritičnost građanke i gotovo dečje jezičke i misaone reflekse; samosvest angažovane žene i zaigranost, humor i ispovednost; potrebu da se bude u svetu i svet intime, otvorenost ka konfuznom šumu postmodernog sveta i nacionalni osećaj -rekao je recenzent zbirke Đorđe Matić.

 

-Milica Špadijer se ovom knjigom uvrstila u red pesnika sveštenika, proroka, onih koji kroz svoje ja govore i naš život. Na tragu savremene helenske poezije, Uskrs je u „Novom groblju” stalni motiv i nikada tema već perspektiva – rekao je o zbirci “Novo groblje” Darko Ristov Đogo.

 

Milica Špadijer je završila Filološku gimnaziju, osnovne i master studije na Katedri za klasične nauke na Filozofskom fakultetu, a trenutno je na doktorskim studijama Fakulteta dramskih umetnosti. Radi kao novinarka, prevodilac sa grčkog jezika, profesorka grčkog i latinskog i piše za nekoliko internet portala. Dobitnica nagrade „Mladi Dis” za 2019. Objavila zbirku poezije Šar-planina.

 

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište