fbpx

header

Povratak napisanih: Šta nam donosi 65. beogradski sajam knjiga?

beogradski sajam knjiga

Ovogodišnji Međunarodni beogradski sajam knjiga biće održan pod sloganom POVRATAК NAPISANIH. Na izložbenom prostoru u halama 1, 1a, 2a i 4 brojnim posetiocima predstaviće se više od 400 izlagača iz zemlje i inostranstva, i isto toliko suizlagača i zastupljenih firmi.

 

Tokom osam dana trajanja manifestacije, posetioci Sajma moći će da se upoznaju sa aktuelnom izdavačkom produkcijom i da po najpovoljnijim cenama obogate svoje biblioteke najnovijim naslovima, ali i antikvarnim knjigama i stripovima.
Veoma bogat prateći program odvijaće se u nekoliko sala za zvanične prezentacije i na štandovima izlagača.

 

beogradski sajam knjiga

Foto: Unsplash

 

Počasni gost je u prilici da na Sajmu predstavi autore iz svoje zemlje, prevodioce, izdavače, distributere, kao i sve one koji su na različite načine povezani sa knjigom. Uspostavljanje snažnih i živih kulturnih veza jedan je od najvažnijih ciljeva manifestacije i, u tom smislu, institucija počasnog gosta je izuzetno značajna.

 

Počasni gost 2022. godine je Rumunija.

 

Ovogodišnji program koncipiran je u sedam celina koje su posvećene savremenoj književnosti i izdavaštvu, aktuelnoj teorijskoj i kritičarskoj misli u oblasti duhovnih disciplina, uređivanju i opremi knjiga, kao i odnosu savremenih medija prema knjizi.

 

Programski ciklus PIŠEM, DAКLE POSTOJIM predstaviće domaće i strane pisce, a u programskoj celini DIJALOZI književnici će imati mogućnost da razmene mišljenja o književnosti i o umetnosti uopšte.

 

beogradski sajam knjiga

 

U programskom ciklusu VREME PAMĆENJA važni jubileji u našoj i svetskoj kulturi biće povod za tribine o priređivanju kritičkih izdanja dela naših najboljih pisaca, o tradiciji izdavaštva i bibliotekarstva, o statusu dramskog teksta, o pesničkom nasleđu HH veka, o odnosu istorijskog i socijalnog u savremenom romanu…

 

Ciklus MISLITI O КNJIZI posvećen je gorućim temama na književnoj i izdavačkoj sceni. Programska celina КNJIGA ĆE SPASITI SVET sadržaće i programe organizovane u saradnji sa udruženjima izdavača – panel Autorska prava i piraterija i konferenciju Izdavaštvo i javni interes.

 

beogradski sajam knjiga

 

Programski ciklus O UMETNOSTI I КULTURI biće posvećen kapitalnim izdanjima, a ciklus POŠTOVANA DECO predstaviće pisce za decu i pokušati da odgovori na pitanja specifična za dečju književnost. Programi posvećeni dečjoj književnosti održavaće se u sali koja će, povodom stogodišnjice rođenja, poneti ime pisca Dušana Radovića.

 

Radno vreme 65. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga:

23. oktobar 10.00 – 21.00
24 – 27. oktobar 10.00 – 20.00
28 – 30. oktobar 10.00 – 21.00

 

Cene ulaznica na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga:

• pojedinačna ulaznica je 300 dinara;
• tokom školskog dana, kao i svih ostalih dana trajanja Sajma knjiga, cena kolektivne ulaznice je 200 dinara;
• cena parkinga je 150 dinara po započetom satu.

 

Istovremeno na Beogradskom sajmu Počev od 23. zaključno sa 30. oktobrom na Beogradskom sajmu će se održati i Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište