fbpx

header

Povratak napisanih: Šta nam donosi 65. beogradski sajam knjiga?

beogradski sajam knjiga

Ovogodišnji Međunarodni beogradski sajam knjiga biće održan pod sloganom POVRATAК NAPISANIH. Na izložbenom prostoru u halama 1, 1a, 2a i 4 brojnim posetiocima predstaviće se više od 400 izlagača iz zemlje i inostranstva, i isto toliko suizlagača i zastupljenih firmi.

 

Tokom osam dana trajanja manifestacije, posetioci Sajma moći će da se upoznaju sa aktuelnom izdavačkom produkcijom i da po najpovoljnijim cenama obogate svoje biblioteke najnovijim naslovima, ali i antikvarnim knjigama i stripovima.
Veoma bogat prateći program odvijaće se u nekoliko sala za zvanične prezentacije i na štandovima izlagača.

 

beogradski sajam knjiga

Foto: Unsplash

 

Počasni gost je u prilici da na Sajmu predstavi autore iz svoje zemlje, prevodioce, izdavače, distributere, kao i sve one koji su na različite načine povezani sa knjigom. Uspostavljanje snažnih i živih kulturnih veza jedan je od najvažnijih ciljeva manifestacije i, u tom smislu, institucija počasnog gosta je izuzetno značajna.

 

Počasni gost 2022. godine je Rumunija.

 

Ovogodišnji program koncipiran je u sedam celina koje su posvećene savremenoj književnosti i izdavaštvu, aktuelnoj teorijskoj i kritičarskoj misli u oblasti duhovnih disciplina, uređivanju i opremi knjiga, kao i odnosu savremenih medija prema knjizi.

 

Programski ciklus PIŠEM, DAКLE POSTOJIM predstaviće domaće i strane pisce, a u programskoj celini DIJALOZI književnici će imati mogućnost da razmene mišljenja o književnosti i o umetnosti uopšte.

 

beogradski sajam knjiga

 

U programskom ciklusu VREME PAMĆENJA važni jubileji u našoj i svetskoj kulturi biće povod za tribine o priređivanju kritičkih izdanja dela naših najboljih pisaca, o tradiciji izdavaštva i bibliotekarstva, o statusu dramskog teksta, o pesničkom nasleđu HH veka, o odnosu istorijskog i socijalnog u savremenom romanu…

 

Ciklus MISLITI O КNJIZI posvećen je gorućim temama na književnoj i izdavačkoj sceni. Programska celina КNJIGA ĆE SPASITI SVET sadržaće i programe organizovane u saradnji sa udruženjima izdavača – panel Autorska prava i piraterija i konferenciju Izdavaštvo i javni interes.

 

beogradski sajam knjiga

 

Programski ciklus O UMETNOSTI I КULTURI biće posvećen kapitalnim izdanjima, a ciklus POŠTOVANA DECO predstaviće pisce za decu i pokušati da odgovori na pitanja specifična za dečju književnost. Programi posvećeni dečjoj književnosti održavaće se u sali koja će, povodom stogodišnjice rođenja, poneti ime pisca Dušana Radovića.

 

Radno vreme 65. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga:

23. oktobar 10.00 – 21.00
24 – 27. oktobar 10.00 – 20.00
28 – 30. oktobar 10.00 – 21.00

 

Cene ulaznica na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga:

• pojedinačna ulaznica je 300 dinara;
• tokom školskog dana, kao i svih ostalih dana trajanja Sajma knjiga, cena kolektivne ulaznice je 200 dinara;
• cena parkinga je 150 dinara po započetom satu.

 

Istovremeno na Beogradskom sajmu Počev od 23. zaključno sa 30. oktobrom na Beogradskom sajmu će se održati i Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Novogodišnja čarolija na Kolarcu

Praznični gala koncert “Novogodišnja čarolija” zakazan je za 27. decembar od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Na uzbudljivo muzičko putovanje publiku će povesti solisti Tamara Rađenović, sopran i

Opširnije »

Popularno

Najnovije

Pozorište