fbpx

header

Posthumno objavljen roman legendarnog Miše Aleksića

Facebook / Miša Aleksić

O životima mnogih rok zvezda su se pisale knjige, a legendarna srpska rok scena ima veliki muzičara koji zaslužuju da se priče njihovih bogatih karijera prepričavaju.

 

Knjiga „Preko trnja“ preminulog bas gitariste Miroslava Miše Aleksića (1953-2020) posthumno je objavljena kao zbirka zanimljivih, intrigantnih i manje poznatih pojedinosti iz života popularnih muzičara.

 

Ćerka legenadarnog basiste i jednog od osnivača rok grupe “Riblja čorba”, Mina Aleksić istakla je da objavljivanje ove knjige bila Mišina velika želja i da bi on bio presrećan zbog toga.

 

– Mišu je čitanje autobiografija poznatih inspirisalo da krene sa pisanjem novog romana, koji je delimično autobiografski, ali je priča prikazana kroz prizmu mladog basiste iz jednog benda osnovanog osamdesetih godina prošlog veka – rekla je Mina Aleksić. Njen otac je, kako je kazala, tokom pisanja, bio je u svom svetu, ponovo u godinama koje su mu bile najdraže.

 

Zaplet romana je sledeći: Talentovani gitarista Džoni postaje član Zvezda, rok benda u usponu. Brzo stiče nove prijatelje i horde obožavateljki. Popularnost ima svoje dobre ali i loše strane. Pročitajte da li će Zvezde uspeti da se izbore sa brojnim pritiscima, prevrtljivim menadžerima i jakom konkurencijom.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište