fbpx

header

Poezija Šimona Cubote: “Ovde sam duže nego što mislim”

Šimon Cupote

U četvrtak, 7. jula, u bašti Kulturnog centra Grad (braće Krsmanovića, 4) održaće se predstavljanje nove zbirke poezija Šimona Cubote, a događaj će trajati od 19 do 20 i 30 časova.

 

Zbirka poezije „Ovde sam duže nego što mislim“ Šimona Cubote uranja čitaoca u inventivan svet, misaon i čulan, koji zahteva od nas spremnost da tragamo zajedno sa pesnikom za „višom stvarnošću” i njenim značenjima.

 

Poetski jezik zbirke računa na simboličko poigravanje značenjima, ostavljajući prostora za iznenadne preokrete. Kao takav u znatnoj meri predstavlja glavni izvor doživljaja i emotivnosti u ovom rukopisu. U tome je zapravo i njegov kvalitet.

 

Pred nama je pesnik koji je prihvatio izazov lepote, koji pokušava da je obuhvati, protumači, preispita i način na koji smo u ovoj zbirci uključeni u dočaravanje njene ambivalentnosti. Dodatno nam pokazuje koliko nam je ovakva knjiga danas potrebna.

 

Razgovor sa autorom vodiće Marija Dragnić i Jovana Milovančević.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sara stanojević (@mikromalizam)

 

Šimon Cubota (Shimon Tsubota) rođen je 1998. godine u Beču. Objavio je zbirke pesama Poslednji trag Hiperboreje (2018), Kambrijum (2020), Osam sekundi dvorišta (2021) i Ovde sam duže nego što mislim (2022).

 

Dobitnik je nagrada Timočka lira (2017), Andra Gavrilović (2020), Vukašin Conić (2020) i laureat je 53. Festivala poezije mladih u Vrbasu 2021. Poslednji trag Hiperboreje ulazi u najuži izbor za Brankovu nagradu 2018. godine. Živi u Beogradu.

 

Cena karte i podrška sceni iznose 150 rsd.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište