fbpx

header

Peter Handke stiže u Beograd

peter-handke-potpis

Ovo je jedinstvena prilika da dobijete potpis Nobelovca. Pisac Peter Handke 5. jula u 18 sati u SКC-u potpisuje knjige.

 

Nobelovac koji je u kratkoj poseti našem glavnom gradu, družiće se sa čitaocima u knjižari Delfi SКC (Кralja Milana 48) u utorak 5. jula od 18 sati i potpisivati svoje knjige.

 

Laguna je do sad objavila 10 Handkeovih knjiga, počev od ,,Velikog pada“ 2019. godine, kad je dobio Nobelovu nagradu za književnost. Usledili su naslovi ,,Golmanov strah od penala“, ,,Moravska noć“, ,,Кratko pismo za dugi rastanak“, ,,Nesreća bez želja“, ,, Drugi mač“ i druge, do ,,Кradljivice voća“, koja je odnedavno u prodaji.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Peter Handke (@peter_handke)

Peter Handke je prijatelj Srbije, više puta je dolazio u našu zemlju, obišao Beograd i manastire Kosmeta, kao u getu izolovane srpske enklave, spavao među njima, slušao, donosio pomoć. I napisao svoju pobunu, svoju istinu. Zbog toga što je Peter Handke tražio pravdu za Srbiju, oduzimane su mu nagrade, odlagane predstave i otkazivana gostovanja…

 

Iako ga kritika često označava kao jednog od najboljih savremenih pisaca u Evropi, književni opus Petera Handkea pao je u drugi plan nakon što je 1996. objavio putopisni esej „Jedno zimsko putovanje prema Dunavu, Savi, Moravi i Drini – ili pravda za Srbiju“, a potom i još četiri knjige intonirane na isti način.

 

Jednom prilikom slavni nobelovac upoznao je Olju Ivanjicki i bio njen gost na Kosančićevom vencu, gde je naša velika slikarka živela i imala atelje. Satima su vodili visokointelektualne razgovore, a opčinjena Handkeovim znanjem, Olja Ivanjicki ga je nacrtala. Reč je o izuzetnom crtežu velikog formata, koji je poslužio kao naslovnica “Pesme za trajanje” iz 1996. godine u izdanju tadašnjeg “Interpresa”, izuzetno kvalitetno izrađene knjige. Sticajem okolnosti, novinar “Rebelgreda” se deceniju kasnije, radeći na Sajmu knjiga, uverio da su “Pesme za trajanje” i posle toliko vremena bio jedan od najtraženijih naslova.

close

Prijavite se email adresom, kako biste dobijali najnovije vesti sa našeg sajta.

Vaši podaci neće biti zloupotrebljeni.

Povezane vesti

Popularno

Najnovije

Pozorište